Tudta e, hogy a Terminátor második részében 32 különböző fegyver szerepel, még a Cage féle Fegyvernepper moziban, amely ugye ezekről szól „csak” 29. Ebből is látszik, hogy annak idején Cameron semmit sem bízott a véletlenre.

Tudtad e, hogy a nemrégiben elhunyt díva, Liz Taylor volt az első női színésznő a filmkerekség történetében, aki először kapta meg a hét számjegyű álom gázsit munkájáért a Kleopátra címszerepében? Ez pontosan 1 millió amerikai dollárt jelentett, és a bevételek további 10%-át. A film 1963-ban került a mozikba, és csúfos bukásnak minősült, amely a United Artist financiális alapjaiban rengette meg. A büdzsé állítólag 44 millió dollár volt, a bevétel valamivel több, mint 62 millió. Ez mindösszesen 7,2 millió dollár. 1964-ben egy vadi új Ford Mustang 2.495, még egy ház 20.000 dollár körül mozgott.


Tudtad e, hogy Staley Kubrick, az Acéllövedék, a Ragyogás, és a 2001: Űrodüsszeia rendezője több volt, mint maximalista. Volt olyan jelenet, amit 263-szor vettek fel kedvéért a forgatáson, mert nem érezte azt a pluszt, amitől a snitt maga lenne a tökéj. Nem is csoda, hogy producerek, és befektetők mentek tönkre, mire a film elkészült. Amit alkotott, az viszont mai napig maradandó érték.


Michael Madsen
az ABC kategória legnagyobb sztárja köztudottan szeretett volna közös vállalkozásba fogni Herczeg Zoltán ruhatervezővel, ám anyagi csődje miatt ez a füstbe ment terv kategóriába lett száműzve. Jelenleg minden filmszerepet elvállal, ami az útjába akad. Az IMDb szerint a 2011-es évben 21 különböző produkciónak lesz valamilyen formában részese. Ez átlagolva 17 napot jelent forgatásonként, vagyis egyszerre játszani fog akár 3-4 produkcióban is szimultán. Nem kérdés a minőség…

A bejegyzés trackback címe:

https://filmfreaks.blog.hu/api/trackback/id/tr22852562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása