Ígértem a beszámolót a korábban beharangozott Mortal websorozat első részéről, ami pár sorban képbe hozza azokat, akiknek nem volt ideje megnézni a 12 perces első epizódot vagy csak spontán lusták voltak kattintani. Sebaj! Mi képbe hozunk 2 perc alatt!
 


Szereplők:

Kurtis Stryker első felbukkanása a Mortal Kombat 3. epizódjához köthető, amikor is a nagy Shao Kahn Észak- Amerikában kezdett el lelkeket szipolyozni az emberi testekből. A káosz közepette egy lázadó csoport élére állt, és ezzel intézett támadást Kahn, és birodalma ellen.



Jackson "Jax" Briggs őrnagy a Egyesült Államok speciális erőinél szolgált, amikor közvetlen beosztottja Sonya Blade hadnagy vészjelzéseire reagálva veszélyes mentőakcióba kezd egy ismeretlen világban. Első felbukkanása a Mortal Kombat második részében volt.



Sonya Blade hadnagy a fegyverkereskedő terrorista, Kano, és bűnszövetkezete a Fekete Sárkány után nyomozott. A nyomok egy rejtélyes szigetre vezették őt, és társait, ahol Shang Tsung katonái elfogták csapatát.
Első felbukkanása a Mortal Kombat első epizódjához köthető.



Terrorista, zsoldos, bérgyilkos, mestertolvaj. Ezekkel a jelzőkkel lehetne a Fekete Sárkány bűnszervezet legnagyobb alakját, Kanot illetni. Sonya Blade nagy ellenfele, aki ott lohol minden rémség nyomában, amit az organizáció, és első embere hátrahagy. Kano beteges vonzalma egyoldalú Blade hadnagy irányába.
Alap szereplője a Mortal Kombat 1-nek.
 

Kezdetek:

Miután megismerkedtünk az első rész szereplőivel, és az ő játékban prezentált háttértörténetükkel, jöjjön a filmes valóság Kevin Tancharoen tolmácsolásában.

Az epizód egy nehézipari létesítményben kezdődik, ahol szemlátomást nagyipari munka folyik. Emberek jönnek- mennek, és különböző alkatrészeket cipelnek egyik futószalagtól a másikig.
A munkálatokat árgus szemekkel figyeli egy fekete hajú, kreol bőrű férfi, aki igencsak elégedetlen a munkatempóval, és hangos szavakkal próbálja ostorozni a munkásokat a gyorsabb termelékenység érdekében. Azt mondja, hogy a hét végén van a határidő. Gyerünk!
Kano (Darren Shahlavi) ezt követően egy munkásba köt bele, aki közli, hogy az a berendezés, amit a kezében tart, egy leendő energiafegyver tartozéka. Kano megvetően közli, hogy ne oktassa ki, tudja mi az.
A következő képeken már hologramos felderítést látunk Sonya Blade (Jeri Ryan) tolmácsolásában, aki bejutott az épületbe, és élő kacsolatban van felettesével Jaxel (Michael Jay White), akinek épp gyorsjelentést tesz. Gyors fegyverellenőrzés után közli felettesével, hogy Kano is az épületben van.
A következő képsorok már Deacon város rendőrőrsén játszódnak, ahol Jackson Briggs jelenlétében Kurtis Stryker (Tamoh Pennikett) parancsnok tart eligazítást Sonya jelentése alapján Kanoról, és az általuk prezentált robot védelmi rendszerről. Jax szerint nincs idejük a tétlenségre, és most kell lecsapni a gyárra, és az organizációra, mielőtt túl késő lenne.
Stryker és Jax között vita alakul ki a bevetési protokollal kapcsolatban. Jax sérelmezi, hogy Blade egyedül van az épületben erősítés nélkül. Ezért Briggs fogja magát, és egyedül siet Sonya segítségére.
Pillanatokkal később Strykerben is győzedelmeskedik az ösztön a józan ész felett. Elrendeli a bevetést. Időközben Blade lelepleződik. Kano régi ismerősként köszönti a nőt, és próbálja engedelmességre bírni, nem sok sikerrel.
Eközben a bevetési csoport szépen beszivárgott az épületbe. Túl sima az út befelé. Nincsennek munkások, kihalt minden. Jax veszélyt sejt, amely nem várat sokat magára. Csapda. Egyik emberének fején időzített robbanó lövedék csattan, amely a robbanást követően szétszórja az osztag tagjait a szélrózsa minden irányába.
Kano emberei eközben alakzatba rendeződnek, ő pedig kiadja a parancsot Stryker csapatának elpusztítására.
Heves tűzharc veszi kezdetét, ahol az energifegyverekkel felszerelt gazfickók előnyben vannak az ólomgolyókkal lövöldöző terrorelhárítókkal ellenében.
Eközben a pincéből Sonya kiáltozása hallatszik.
Ahogyan az már lenni szokott, Jax rendet vág a terroristák soraiban, és a menekülő zsoldos után veti magát. A következő percek az ő párharcukról szólnak. Kano méltó ellenfele Jaxnek, aki fizikai erőfölényét latba kell, hogy vesse a gyors bérgyilkossal szemben. Kano a tőle elvárható módon piszkos trükköket vet be (kés, ágyékütés) Briggs ellen, aki pillanatnyi lépéshátrányba kerül vele szemben.
Az orvgyilkos lekap egy fegyvert a pár lépésre lévő állványról, és annak csövét a rendőrtisztre irányítja. Jax sikeresen hárít, ám a fegyver robbanó lövedéke a lábuk előtt landol a rozsdás járólapok egyikében.
Tudják, hogy tizedmásodpercek választják el őket a haláltól, ha nem ugranak. Az elektromágneses robbanás mégis váratlanul hasít a csendbe, méterekre repíti a küzdő feleket egymástól, akik a földön landolva eszméletüket vesztik.
A detonáció azonban pozitív hozadékkal is bír, mivel Sonya Blade láncai meglazulnak annyira, hogy a nő képes kiszabadulni a rabságból. Bilinccsel a kezén rúgja ki az ajtót, hogy a szeme elé táruló látványtól még a lélegzete is elálljon...

(Folyt. köv.)

Vélemény:

A történet meg lett bolondítva egy kicsit, amely összehozta a renegátot, és a jó fiúkat egy csapatba, amit rendőrségnek hívnak. Kano ebben az epizódban még teljesen implantátum mentes, akárcsak Jax, akinek karjai még külső burkolatként hámszövetet tartalmaznak.
Az akció nem maradt el, és pont ott vágták ketté, ahol az a nagy könyvben meg van írva. A szereplők közül egyedül a Sonya Bladet alakító színésznővel nem vagyok kibékülve, aki szerintem öreg ehhez a karakterhez. Kano, és Stryker egész korrekt, még Michael Jay White, alias Jax párosítása maga a főnyeremény.
Bevezetőnek nem is volt olyan rossz. A Kano vs. Jax duel külön pirospont.

Ítélet:


 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmfreaks.blog.hu/api/trackback/id/tr462831033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása