Eltelt egy újabb hét, egy újabb hétvége, és voltak premierek, tovább duzzadó filmes bevételek. Lássuk csak!

Immáron a februári hónapot vesszük elsődlegesen górcső alá, ahol tovább fokozódott a Gnomeo és Júlia izgalom. Az egész estés családi mozi jelen pillanatban 120,4 millió dollárnál horgonyoz, majdnem egy huszassal emelve a tétet a múlt heti eredményekhez képest. Nem rossz, mondhatjuk szép a növekedés, de még mindig nem tudni mennyi volt az annyi. Gondolom, mostanában kezd majd termőre fordulni a befektetett vagyon.
Engem zavar, hogy ilyen érdemi infót nem osztanak meg a publikummal a csámcsogás végett.
The Eagle, lassan itt a vége. 1 hét, 1 millió plusz dollár. Az a faktor, ami a Gnomeo-t még megmentheti, itt bedőlt, és ez nem más, mint a külföldi nézettség. Az összevissza 21 millió dollárt termelt mozi 9%-a, közel 2 millió érkezett be az öreg kontinensről, ami azt jelenti, hogy a 4 milliós költségvetési hiány, és egyéb reklámköltségek biztosan nem fognak megtérülni a DVD eladásokból. A bunyó után Channing Tatum ezt is megoldotta. Ha nem kapja össze magát, akkor innen a „low budget” felé vezet az út. Meg lehet amúgy is.
A Negyedik gimis tini sci-fije is erőteljes fékezésbe kezdett, és a múlt héthez képest 8 milliót varázsolt össze a kasszáknál, amivel 68 millió az aktuális állás. A Gough, Millar páros bevetése nem hozta meg a kellő hatást a Smallville életérzés területén. Ebből sem fogja a Buena Vista betegre keresni magát.
Az Ismeretlen férfi közel 10 millióval jobb, mint 1 hete, amely 65,8 millió dollárt jelent. Ez már több mint a gyártási költségek duplája, ám a Warneres fiúk nem dőlhetnek hátra nyugodtan, mert akárhonnan is nézzük, ebből nem lesz 221. Úgy látszik elmúlt az első filmes varázs, amely Liam Neeson körül kialakult. Meg az sem elhanyagolható tény, hogy a Taken körülbelül 60 külföldi országban ment, még az Unknown csak 14-ben. Hová lettek ezek a csatornák?
Most pedig következzen az idei esztendő csodagyereke, Rango. Megvolt a hawaii inges kaméleon premier hétvégéje, amivel laza 38 millió dollárt keresett össze a pénztáraknál. Nem véletlen, mindenki várta az új stílust. A költségvetés sem sikeredett szolidra a maga 135 milliójával, így lesz mit dolgoznia Rangonak, és csapatának a mozikban. Ahogy korábban is írtam, úgy be is jött a dolog. Az animációs rajzfilm lett minden idők legjobban nyitó western mozija, amihez hozzátartozik, hogy 2011 eddigi legjobb nyitánya is egyben ez a két számjegyű összeg. Nem tudom ki lesz bátrabb, hogy 40 fölé ugorjon, de a márciusi hónapunk több mint erős lesz.
A következő március 4-én debütált darabunk George Nolfi politikai thrillere, a The Adjustment Bureau Matt Damonnal, és 21 milliós nyitóval. Az év első nehéz falatját jól fogadták a nézők, és a kritikusok egyaránt, pedig Nolfi első filmes rendezőként nem a legegyszerűbb témához nyúlt, ám A testőr, és A Bourne ultimátum megírása kellő táptalajt adott számára az építkezéshez.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmfreaks.blog.hu/api/trackback/id/tr492719173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása