Sorozatunk második felvonásához érkeztünk, amelyben az előző gépszörnyhöz képest egy szolidabbnak csak kinézetében nevezhető kétkezi tömegpusztításra termett darabbal ismerkedünk meg, amely az EM-1-es nevet kapta.

AZ Elektro Magnetikus kézi lőfegyver, a jövő támadó fegyvere, amellyel John Kruger (Arnold Schwarzenegger) ügynök köt mélyebb ismerettséget a Végképp eltörölni című 1996-os moziban. Jó pár fegyvert átnyálaztam, és a végén oda lyukadtam ki, ahol kezdenem kellett volna a keresést, a filmnél. Hiába a hatalmas, 100 milliós költségvetési gólem, az alkotók nem estek messze a fájuktól, ha a képzeletbeli fegyver megalkotásáról volt szó. A film rendészeinek Calico M900 Carbine típusú géppuskáját vették alapul a "mágnesfegyver" megalkotásához, amely kecses testével jó alapot szolgáltatott az új burkolat kialakításához. A fegyver igazi nagyágyú, amely alumíniumot lő ki közel fénysebességgel (299 792 458 m/s), amellyel nem volt csoda, ha a moziban repülő embereket, autókat láttunk. Az eredeti váz súlya  töltve valahol 5,5 font (2,49 kilogramm) körül mozog, amire a ráépített kiegészítő váz legalább ennyit pakol. Fontos kiegészítés még a röntgen távcső, amely a röntgensugár elvét használva képes falakon, és más objektumokon "átlátni" a célzónak. Mindezeken túl a szívcélzó szoftver már csak hab a tortán.
A mechanika teljes kizárásával működő fegyverhez telep szükséges, amely feltölti a készüléket a használat előtt. Lehet, hogy fikció, ám az Egyesült Államok régóta kísérletezik hasonló fegyverekkel, amelyek óriási sebességgel lőnek ki különböző fém tárgyakat. A jövő harcászata a "railgun" fegyverekben keresendő, amelyet már a legendás FPS eposzban, a Quakeben is láthattunk, és játszhattunk.
Az EM-1 ára 40.000 dollár.



Bámulatos a lövés körüli spirál, ahogyan az izzó fém kölcsönhatásba lép a levegővel.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmfreaks.blog.hu/api/trackback/id/tr802711860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Perkele 2011.03.07. 18:21:31

a röntgennek egyetlen ádáz problémája, hogy a detektor/ernyő csak a páciensen áthaladó sugarat képes érzékelni, tehát hiányzik a manus, aki a röntgencsővel ott állna a célpont mögött és átvilágítaná a hullajelöltet :)

McKinney 2011.03.07. 18:27:21

bóvli. ennél még a machete csoda*-gatlingje is jobb.
(*csoda: libeg a csopperkormányon és lőszer nélkül okádja a tüzet)

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2011.03.07. 19:05:18

Ezért jó fegyver az ostor, ott nincs vita, hogy miről koppintották.

filmfreak paul · http://filmfreaks.blog.hu 2011.03.08. 10:25:01

@McKinney: Te csak azt hiszed. Lesz ettől sokkal rosszabb is, wehehehe.
süti beállítások módosítása