Ha már filmes termékek, akkor legyen filmes fegyverarzenál is, amivel a jó és rosszfiúk hadai próbálják meg írtani az ellentétes pólusú ellenlábasokat.

Gondoltam első alkalommal nem ártana valami igazán dögössel előrukkolni, ezért választottam a Bryan Singer féle Superman Returns egyedi szépségét, a BFG XP/50 Mk. II-t.
A fegyver a 8 lövetű Gatling gépágyú, és a precíz mérnöki munka ötvözete, amely a gonosz bankrablók kezében összpontosul szegény rendőrökkel szemben, akik igencsak nagy slamasztikában vergődve próbálják meg hatástalanítani a tűzfészket, zéró sikerrel. A fegyver egy fém szerkezet segítségével mozgatható, ami egy darura van felszerelve. A daru tengelye ellensúllyal van ellátva. Teljesen mechanikus, kézzel összeszerelhető. Nem csoda a tonnányi vas, mivel mázsás súllyal nem szaladgál az ember csak úgy ide- oda. Feltételezett golyósebesség 850 méter/másodperc. 25.000 lövés percenként. Gyakorlatilag vág, mint az orvosi lézer.
Ha 15 évet visszamegyünk az időben, akkor ugyanez a jelenet kopogtat az ajtónkon Arnold Schwarzenegger és egy kézi verziós kicsike tolmácsolásában, amikor a Skynet majdani boszorkánykonyháját, és a kiérkező közegeket lövi porrá a kiborg. Hasonszőrű a jelenet, csak a Cameron féle verzió grandiózusabb, és elegánsabb. Szerintünk.
A fegyver abszolút fikció, ám az ötletgazdát már 150 éve, az amerikai polgárháborúban is használták. Akkor még 75 golyós volt a tár, amit tekerőlant módjára hajtottak meg a sikeres működés érdekében. 1.200 lövés/perc sebesség mellett.


A vázlat egy 1865-ös B. J Gatlinget ábrázolt. A kanyarodásnál biztos akadtak problémák.

Bemutató, és a film egyik legjobb jelenete itt.





 
Csodálom, hogy ennyi golyótól nem lett viseltes a kék- piros szuperhős gúnya.

Kérdés:

Fantáziátlan leszek. Hogy vitték fel a tetőre a vasat? A tizen párezer srapnel miért nem ölt meg mindenkit a tetőn?

A bejegyzés trackback címe:

https://filmfreaks.blog.hu/api/trackback/id/tr812671084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Perkele 2011.03.07. 18:18:09

gugli/jútyúb a barátod
gatling minigun
süti beállítások módosítása