Előző postom gondolatébresztő volt a mostanihoz. Írtam, hogy a legrosszabb harci jelenet címkével látták el Kirk kapitány és a lizard heroikus küzdelmét. Ne felejtsük el azt sem, hogy a Star Trek sorozat 1966-1969 között dübörgött.

Nézzük meg, hogy a magyar sci-fi biznisz hol állt akkor:

Pirx kapitány /1973/

Nem semmi látvány, ahogyan a dolgos polgárok a kerámia és műanyag lámpák és virágcserepek között sétálgatnak. A sorozat 5 részt ért meg. Nem is tudom miért...

Ugorjunk merészen az időben 1995-re

Űrgammák /1995-1998/

A "vadgesztenyék" támadják meg a zolgok hajóját, ahol Szombathy Gyula, alias Sziniszter a másodpilóta. Ő humanoid lény, akinek nagyapja még tölgyfa volt.

Most pedig nézzük meg, hogy a 90-es évek derekán hol tartottak a tengeren túlon ebben a műfajban:

Screamers /1995/

A főszerepben Peter Weller, Mr. Robocop:

"B" kategóriás sci-fi volt anno, mégis szórakoztató. Arról ne is beszéljünk, hogy a Total Recall 1990-ben, még a Terminator 2 1991-ben készült. A Pirx kapitány példáján a vak is láthatja, hogy nincs hiány kreatív emberekből kicsit hazánkban, hiszen a hollywoodi Paramount Pictures-t is magyar alapította. Meg ugye van nekünk Andy Vajnánk is, aki még mindig a Terminator szériát erőszakolja.

Egy dolog hiányzik Magyarországon, a pénz.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmfreaks.blog.hu/api/trackback/id/tr202407974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása