A hétvégi DVD szüret egyik prominens darabjához volt szerencsém a tegnapelőtti estén. A 2009-es alkotás egyértelmű riválisa lehetne a Hősök című mutánsokkal tarkított eposznak, amely hosszú epizódokon, és kusza összefonódásokon keresztül próbált rávilágítani arra, hogy minden összefügg egymással, ami a végső megoldás, a nagy egész részét képezi. Zagyvaságnak tűnik? Meglehet, bár a sorozat pont erre épít.

Szóval „Az energia”, amely angol címe merő egyszerűséggel „Push”. Rém kreatív emberek dolgoznak a tengerentúlon is ilyen szósziporkákkal. /Nem is bánom, hogy erre az apróságra is kitértem, hiszen megér majd egy vaskos bejegyzést „Az angol filmcímek és magyar társaik”/

Rövid bevezetőnek talán annyit, hogy a kormányok a II. Világháború óta használnak mutáns képességekkel bíró embereket önös érdekeik elérése érdekében. Vannak mozgatók, uralók, látók és pusztítók. A történet Hong Kong apró sikátoraiban játszódik. Az ifjú mutánsok, köztük a „mozgató” Nick (Chris Evans) és a „látó” Cassie (Dakota Fanning) akaratukon kívül lesznek részesei bizonyos eseményeknek. A film az ő történetüket meséli el, ahol a főgonosz, a Divízió rettegett „uralója” Henry Carvet (Djimon Hounsou) próbál meg borsot törni a fiatalok orra alá minden létező, és mocskos eszközzel. Persze a film végén a jó győzedelmeskedik, és a gonosz meglakol, de Hollywood már csak ilyen.

A filmben alapvetően a 13 éves Cassie renitenskedik a legtöbbet, és hajmeresztő mutatványai, amellyel a forgatókönyvíró David Bourla felruházta, csodálom, hogy nem verte ki komolyabban a biztosítékot egy jogvédő szervezetnél sem.

 

Cassie és a mini:

 

     A jelmeztervező Nina Proctor sem volt a helyzet magaslatán, amikor Dakota Fanning megkapta ezt, a jó ízlés határától 2 centiméterrel hosszabb nadrágszoknyát.

 

Cassie és a fegyverek:

 

 

Kés, villa, olló gyerek kezébe nem való! – tartja a mondás. De mi a helyzet a töltött lőfegyverekkel?

 

Cassie és az alkohol:

 

 

      A történet szerint Mrs. Holmes a legjobb „látó”, akivel valaha dolgozott a Divízió. A hölgy tudatmódosító szerek /alkohol/ segítségével tárta szélesre érzékelési spektrumát, ha nagy ügyön dolgozott. Lánya Cassie úgy gondolta, jó ötlet, ha a fortélyt beilleszti saját munkafolyamatai közé így könnyítve meg a tisztán látást.

Értjük, hogy Amerika, a szabadság, és a szellem hazája. Értjük és érezzük a felgyorsult tempót, a globalizáció hatását, és látjuk a koravén tinédzsereket is. Ettől függetlenül nem biztos, hogy tuti recept egy jó kis akció-thrillerre egy kamasz lányka, aki pisztolyokkal szaladgál, alkoholt vedel, és seggvillantós szoknyában lebzsel a Hong Kong-i éjszakában…

 

+ Ráadás: Az effektek rendben voltak!

 

Mozgató akcióban:


 

      Az erőtér jól működik. Csak úgy pattognak le a golyók a telekinetikus pajzsról.

 

Harmadik típusú pofon:


Mozgatók egymás közt.

 

Jóvágású pusztítók a halpiacon:


      A mutánsok ezen kasztja irtózatos erejű, és frekvenciájú hangot képes kibocsátani magából, riasztva ezzel élőt és holtat egyaránt.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmfreaks.blog.hu/api/trackback/id/tr572391053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása