Nemrég pattant ki a sajnálatos hír, hogy Luc Besson cége a Europa Corp. a tönk szélén áll. A francia sztárrendező, forgtókönyvíró, akit a Taxi trilógiától kezdve az Ötödik Elemen át a Liam Neeson nevével fémjelzett Elrabolva című mozikon keresztül ismerhetünk, most kilátástalan helyzetbe került. Az áldatlan állapot oka Besson Arthur és a villangók című animációs filmje, amelyet ő maga írt és rendezett is. A film nem talált kedvező fogadtatásra, sőt Franciaországban egyenesen utálták a nézők. Ennek ellenére a rendező elkészítette a rajzfilm második és harmadik részét is, amely jelentős költségeket emésztett fel, és sodorta csődközeli állapotba Luc Besson filmprodukciós vállalatát.

Elkeserítőnek tartom, hogy egy olyan kvalitású szakember, mint Besson, aki több évtizedes szakmai múlttal rendelkezik, és tucatnyi sikeres filmet rendezett már, nem képes valóra váltani álmát, anélkül, hogy ne kerülne financiális válságba.

Kíváncsian és reménykedve várjuk a pozitív fejleményeket, amelyekről igyekszünk beszámolni.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmfreaks.blog.hu/api/trackback/id/tr352382839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása