"Fuck You Chelios!"

Szerintem sok ember emlékszik még a szlogenre, ami a 2006-os Crank vérperzselő adrenalinmozijának volt kiemelt mondata. A történet szerint a latin banda kicsit megharagszik Chev (Jason Statham) barátunkra, és álmában kínai idegmérget fecskendeznek a testébe. A bérgyikos mikor magához tér, akkor eszmél rá, hogy bármit is tesz, halott ember. Ám Miles doki (Dwight Yoakam) segítségével nem adja könnyen a bőrét, és eszméletlen mennyiségű adrenalint pörget a szervezetében, hogy lassítsa a méreg hatását, és legyen elég ideje mindenkivel leszámolni, aki benne volt a "merényletben".
A film nem lett happy end, de Statham mindenkit megbüntet benne, akit csak kell. Agyatlan akciómozi a javából fékevesztett rohanással, ami igazi pikantériát kölcsönöz neki.
Aztán 2009-ben jött a folytatás az összelapátolt testű főhőssel, aki most szív nélkül keresi a szívét, hogy visszakaphassa azt a Triádok vezérétől (David Carradine). Ennek az epizódnak az ügyeletes bénázó rosszfiúja Johnny Vang (Art Hsu), és az ő elválaszthatatlan piros, lakattal zárt műanyag doboza, amit mindenhová magával cipel.
Chelios azt gondolja, ott a szív, de árnyékra vetődik, amikor megkaparintja a kis tárolóalkalmatosságot, aminek a kinyitása után csak annyit mond Vangnak:
- Fúj, te beteg állat...

100 dolláros kérdés a Ponyvaregény után szabadon. Mi van a piros dobozkában?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmfreaks.blog.hu/api/trackback/id/tr292882013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása