Mindenki emlékszik a könyv adaptáción alapuló, VHS korszak egyik sci-fi remekére, amely 1990-ben gyerekfejjel szinte elvarázsolt a Mars világában. Igen, Az emlékmásról beszélek Arnold Schwarzeneggerrel a főszerepben.
Paul Verhoeven filmjében Douglas Quaid (Schwarzenegger) a melós hétköznapok sodrában valami izgalomra vágyik, amellyel feldobhatja az életét. Ezért kipróbálja az új eljárást, amellyel emlékeket adnak az elmének, amely később valóságos képként jelenik meg az alanyok tudatalattijában.
Quaid a titkosügynök szerepét "véseti" be, ahol mindenkit lenyom, találkozik álmai nőjével, és megmenti a Marsot a pusztulástól. Ám a spekulációba hiba csúszik, amit Douglas már nem képes helyrehozni. Élete egy csapásra a feje tetejére áll, fickók üldözik, majd elmegy a Marsra, ahol találkozik a lánnyal, és megöl minden gazfickót, amivel megmenti a vörös planéta lakóit.
Vajon fikció, amelyet az elméje szült vagy valóság?

A bejegyzés trackback címe:

https://filmfreaks.blog.hu/api/trackback/id/tr572868793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása