Volt ugye egy szép és bolondos hétvégénk, ahol három igazán remeknek ígérkező film versenyzett a mozilátogatók kegyeiért. Lássuk mire mentek az április első hétvégéjével.

A Hop jött látott és győzött. A neo húsvéti nyúlra, aki kipróbálná magát a showbusinessben is, több mint 38 millió dollár értékben voltak kíváncsiak a mozilátogatók. Húsvét előtt vagyunk egy szép nyitóösszeggel, ami a hónap végéig csak egyre népszerűbb lehet majd a szőrös, tollas apróságok és a sármőr Hasselhoff miatt. A gyártási költség a félanimáció miatt is 63 millió dollár. Tim Hill a rendező ismét tutira ment Az Alvin és a mókusok animációs mozija után.

IMDb: 5,5
Rotten Tomatoes: 23%


Az elbaltázott Superhős szappanopera 11 moziban pörgött le az első hétvégén, amivel James Gunn filmjét gyakorlatilag halálra is ítélték. Valahol Kevin Bacont és Liv Tylert sajnálom a sztoriból, akik ezt a mozit biztos kihagynák a filmes showrelből. Gunn második próbálkozása volt ez a produkció, mint író/rendező. Ő követte el a 2006-os Slither fedőnevű horror komédiát, ami hozott némi milliót a pénztáraknál, de összességében csúfos bukta lett a vége. Azóta a Tesco árulja a 300 Ft-os DVD-k polcán nem sok sikerrel.
IMDb: 7,4
Rotten Tomatoes: 44%


A harmadik friss versenyzőnk az időugrós Source Code volt, ahol Jake Gyllenhaal akarja jobbá tenni a világot más testét kölcsönvéve az akcióhoz a felsőbb jó érdekében. A sci-fi thriller besorolást kapott mozi 15 millióval debütált a 32 milliós gyártási költség mellé, ami remek kezdésnek mondható úgy, hogy csak Amerikában mutatták be egyelőre a filmet. A film rendezője Duncan Jones az érdekes, Hold című utópisztikus mozit jegyzi 2009-ből szerény 9 millió dolláros bevétellel.
IMDb: 8,1
Rotten Tomatoes: 89%


A végére, de nem utolsó sorban egy általam nem említett mozi került, az Insidious horrora, ahol a Justin Bieber kinézetű kisfiú egész furcsán kezd el viselkedni a szülői házban a család legnagyobb félelmére. Nincs infó a gyártási költségekről, de a 13,5 milliós nyitó hétvége több mint jó egy ilyen kaliberű mozinál. Szerintem. A rendező James Wan eddigi egyetlen sikere 2004-hez, és a Fűrész első részéhez köthető, amely 1,2 millió dolláros low budget filmből 100 milliós blockbusterré nőtte ki magát.
IMDb: 7,0
Rotten Tomatoes: 43%

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmfreaks.blog.hu/api/trackback/id/tr582799931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása