Eltelt megint egy hét. Lássuk mi változott az idei filmes palettán a számok zord szemszögéből.
Tudom, hogy ezt a posztot hétfőn szoktam kiszúrni, de kicsit el voltam havazva az elmúlt pár napban, amit igyekszem majd bepótolni.

A múlt évet fájó, de el kell engednünk, hiszen nem sok értelme van görgetni hétről- hétre az általunk szeretgetett mozikat, mivel nyárra már írhatnánk kb. 40 filmről minden bejegyzésben, ami ugye nem lenne frankó dolog.

Seth Rogenék Zöld darazsa lenyugodni látszik, és 223 milliónál megkegyelmez a riválisoknak. A DVD megjelenés még odébb lesz, de a bő 100 milliós plusz bevétellel mindent egybevetve nem szégyenkezhet a forgalmazó. Igaz nem volt nagy bomba, de a januári bevételek "all time" rangsorában bronzérmes a nyitója, és kellemes színfoltot jelentett a csúnya télben.
Sir Anthony Hopkins újra elvitt egy filmet a vállán, és nem mondok nagyot, ha azt állítom, neki köszönhető, hogy Mikael Hafstrom ördögűzős horror- drámája nem dőlt be úgy ahogy van. A 37 milliós büdzsé 51, 2 millión álldogál.
Jason Statham "mechanikusa" sem brillírozik túlságosan, 40-ből 40. Úgy látszik kezdenek az emberek kiszeretni a gyorsan kopaszodó akciósztárból. Korai lenne. Vagy egyszerűen csak rossz filmekben játszik? Ez idáig enyhe bukta. Mintha le sem forgatták volna a mozit.
Lassan 3 hete, hogy debütált a shakespeari újragondolás, a Gnomeo és Júlia. A film ennyi idő alatt 101 milliót halászott össze, ami nem túl jó eredmény annak a fényében, hogy egy ilyen kaliberű animációs családi mozi nemigazán van 80 millió alatt. Felemás kritikák, pangó bevételek. Lehet, hogy a Touchstone ezért ül még mindig a költségvetési adatokon?
A februári verseny következő nagy vesztese a The Eagle lehet Channing Tatum unalmával a főszerepben, amely elég erőteljesen oldalba rúghatta a mozilátogató kedvet. A szintén 3 hete futó filmet eddig 20 millióért látták, amivel még el van maradva egy laza ötössel a gyártási költségekhez képest. A film további közös vonása az animációs mozival az, hogy Amerikán kívül elég szörnyű fogadtatásra talált.
The Resident. Béke poraira. Hilary Swank nagyon rossz lóra tett.
D.J. Caruso gimis űrlénymozija 60 millióval, és 2 heti vetítéssel a háta mögött pont a büdzsé peremén áll. Nem volt rossz a fogadtatás. Ebből még jó dolgok is kisülhetnek. Hajrá!
Az Ismeretlen férfi mint finalista. Számokban 2 hét, 30 milliós gyártás, 56 milliós bevétel. Az első két hónap legjobb filmjében még akad potenciál bőven. Nem lesz belőle egy Taken-i álom, de megtermeli a magáét az biztos. Kettőből kettő az új stílusban. Liam Neeson ismét megcsinálta.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmfreaks.blog.hu/api/trackback/id/tr902701922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása