Ha a legjobb akciójelenetekről van szó, nem szabad kifelejtenünk a sorból David Belle kaszkadőr/színész nevét. Ugyan még csak néhány filmben láthattuk a tehetséges fiatal franciát, de így is jónéhány felejthetetlen akciójelenettel büszkélkedhet. Legismertebb szerepe talán, a 2004-es kiadású B-13 A Bűnös negyed (Banlieue 13) című filmben látható.

A filmet Pierre Morel rendezte, azonban a forgatókönyvírók között feltűnik Luc Besson neve is. A történet a közeli jövőben játszódik Párizs egyik lezárt külvárosában, ahol nem a törvény, hanem a fegyverek és a fizikai erő uralkodik. Leitó (David Belle) egyetlen célja, hogy kiszabadítsa húgát a legveszélyesebb banda vezetőjének, Taha-nak (Bibi Naceri) a karmai közül. Ehhez a lehetetlennek tűnő küldetéshez segítőre is talál, Damien (Cyril Raffaelli) személyében, akit a párizsi rendőrség különleges bevetési csopotjának a tisztjeként, egy veszélyes megbízás végrehajtására küldtek a lezárt negyed falai mögé.

 

Az 1973-as születésű David a nyolcvanas évek végén részt vett a parkour elnevezésű extrém sport (önkifejezési forma) megalkotásában, amely azóta már többezer lelkes követőre talált világszerte. 

"Az ember útjába kerülő akadályokat felhasználva, ugrásokat és akrobatikus mozdulatokat bemutatni... mindenben ott kell lennie a sebességnek, a gördülékenységnek, a szépérzéknek és az eredetiségnek." - David Belle

A bejegyzés trackback címe:

https://filmfreaks.blog.hu/api/trackback/id/tr22644948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása