Evős mozik

2011 jan 22. szólj hozzá

 

 


 

Megindított minket az előző poszt. A konyhából szálló sült hús illata pedig lassan bezengi a szoba hasznos légköbmétereit. Nem tehetünk mást, mint gasztro mozikat tálalunk.
Mai duónk egy olasz és egy francia film, ahol az ételeken a fókusz. Úgy is mondhatjuk, hogy látnod kell ezt a két alkotást, mielőtt éhen halsz!


Első versenyzőnk nagy motoros a szakmában. 1973-ban forgatták Marcello Mastroianni főszereplésével A nagy zabálás című filmet, ahol a világban csalatkozott emberek társasága elvonul egy házba, hogy hatalmas orgiákat és zabálásokat rendezzenek halálig.

A nagy zabálás (1973)


La grande bouffe sur Comme Au Cinema

 
A második helyezett kronológiai sorrendben haladva is a Vatel című produkció. Főszerepben a nagyorrú "gall" borimádó, Gérard Depardieu, aki 1671-ben őfelségének a királynak referál egy három napos ünnepség keretein belül. Sajnos az alacsony osztálybéli főszereplő összeszűri a levet a király legújabb szeretőjével, aki nem biztos, hogy respektálja a kósza románcot.

Vatel (2000)

 

 

Fel a kezeket, ki éhes?

A bejegyzés trackback címe:

https://filmfreaks.blog.hu/api/trackback/id/tr392605456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása