Ez az átadó a Golden Globe előtt zajlott január 14-én. De mit érdemes tudni róla? Pár gondolat erejéig képbe hozunk.

A díjat 1995-ben adták át először, amelyet a Broadcast Film Critics Association, rövidebb nevén a BFCA szervezete álmodott meg. Ők a legnagyobb amerikai és kanadai filmes kritikusokat tömörítő szerveződés több, mint 250 taggal a televízió, rádió, és online portálok világából. A Globehoz hasonlóan 25 kategóriában jelölnek filmeket és televíziós alkotásokat, filmes szakembereket a díjra, amelyet titkos szavazócédulás módszerrel választanak ki minden évben. Itt nem annyira kötött a stílus, mint a Glóbusznál. A legjobb külföldi film kategóriában három induló volt, és A tetovált lány vitte az elsőséget, még a legjobb film kategória 10 versenyzővel állt a rajtvonal mögé. Hitvallásuk ez a tizes szám a kategóriára. A műsort élőben közvetíti a VH1 zenei csatorna.

Az átadó:

A 25 kategóriából négyet itt is a The Social Network vitt. Mégis a Glóbusszal szemben nem ő volt az este nagy nyertese. Az Eredet lekörözte David Fincher moziját 6 elismeréssel, amelyek között a legjobb akciómozi, és legjobb vizuális effektek is szerepel. Igen, ez az átadó más, itt gondolnak a kisemberek teljesítményére is. Nem véletlenül adják át a legjobb kosztümnek és make up-nak járó elismeréseket. A hálón túl érződött a hasonlóság, mivel a legjobb színés Colin Firth, a legjobb színésznő Natalie Portman lett. Szóltunk már a nagy nyertesről, így a nagy vesztest is említenünk kell. Ez pedig a Black Swan, azaz a Fekete hattyú lett. 12 kategóriában kapott jelölést, amiből egyedül Portman kisasszony váltott díjat. Nem lehet egyszerű 11 alkalommal kikapni egy este, az tuti. A harcos mozi itt sem hozott mást, mint a komplett mellékszereplői tarolást Balelel és Leoval. Ezen kívül a film megkapta a legjobb együttes színi játék díját is. Úgy látszik ez a bunyós mozi is kötelezően nézendő darab lesz. Az este még Alice is örülhetett csodaországnak, hiszen két kategória legjobbjává lépett elő kosztüm és make up vonatkozásában. Az animációs filmeket a Toy Story harmadik része vitte.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmfreaks.blog.hu/api/trackback/id/tr372601713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása