A mostani bejegyzésemmel nem leszek népszerű, de ha összehasonlítjuk majd a trilógiát mindenki látni fogja a különbségeket.

A górcső alatt az Üvegtigris 3. része. 2010 egyik nagyon is várt játékfilmjéről beszélünk. Sok jó visszhangot hallottam a moziról ismerősöktől, barátokról. Kíváncsi voltam, megnéztem. A forgatókönyv ismét Rudolf Péter műve, és az alaphelyszín a Tigris, illetve impozáns környéke. Sajnos a film elejétől érződik az a fáradtság, ami a komplett harmadik részt jellemzi. De talán kezdjük a jó dolgokkal.
Pozitív pont, hogy a szereplők ki mernek mozdulni a puszta fogságából, és eljutnak egészen Budapestig. Rendkívül széles a spektrum a lakókocsi poros világától a budai luxusvillán át a hajón rendezett exkluzív partiig. Szabó Erika, a film szexbombának szánt babája sete bájával elég ügyesen ketyeg, de nagyon messze van még az igazi dívától, aki egy mozdulattal csavar férfiakat az ujjai köré.
A film legjobbja talán a Gabent alakító Reviczky Gábor, aki higgadtan és kimérten küld el mindenkit melegebb éghajlatokra. A többieket felesleges kielemezni, mivel mindannyian alul teljesítenek az előző két rész színvonalához képest. A poénok erőltetettek, és látszik rajtuk bizonyos jelenetekben, hogy valamivel viccesebbre kéne venni a film vonalvezetését, ezért írták őket bele. A legnagyobb csalódást Csoki követtel el, aki nem csak a kétkerekes járművekben ugrott vissza egy kategóriát, de a humorizálásban is. A korábbi filmekben inkább volt egy mókás, műgengszter szájhős, mintsem bárdolatlan és obszcén paraszt. A harmadik részre sikerült ilyen karaktert faragni belőle. Ha a megfáradtságot csak Rudolf Péter karakterén éreztük volna, azt mondhatnánk, hogy nem csoda, hiszen már a második epizód is úgy ért véget, hogy eladja az egész kócerájt, és kezd végre magával valamit. Ezt lehetne magyarázni a harmadik részben a karakter viselkedésével alátámasztva, de mindenki enervált és fakó régi önmagához képest.
A film sokkoló karaktere az idegbeteg ügyvédet alakító Kamarás Iván, aki kedvenc gyűlölt színészem, mivel más szerepben nem láttam még, csak a hőzöngő szépfiújéban. Egyszerűen idegesítő és röhejes színfoltja a filmnek, ami az én illúzióimat csak tovább rombolta a Tigrissel szemben.

Összegzés:

Valami nem frankó a film körül, attól függetlenül is, hogy közvetlen környezetem el volt ájulva a harmadik résztől. Ha összehasonlítom a második résszel, akkor talán, de ha az elsővel, akkor semmi esetre sem. Olyan a kontraszt, mintha az ember multi gazdaságos mogyorókrémet majszolgatna vagy Milky Wayt. Krém, krém csak a minőség közt vannak klasszis különbségek. Én megértem, hogy kellett valami új a filmbe, amitől ez más lesz, mint az első kettő, és Pest jó dolognak bizonyult, de nem ilyen áron.
Ahogy olvastuk, december végéig körülbelül hatvanezren voltak kíváncsiak a háromra, ami nem csoda ha alapul az első két részt vesszük. Ettől függetlenül a színvonal a számok növekedésével (1-2-3) folyamatosan csökkent. Az első rész poénjai a mai napig epikusak, és azok is maradnak. A film állítólag 370 millióba került, amit vissza is fog egyszer termelni a mai moziviszonyok és DVD eladások mellett.

 



 

Best of Üvegtigris 1.

                     

Üvegtigris 2.


                       

Üvegtigris 3.


A bejegyzés trackback címe:

https://filmfreaks.blog.hu/api/trackback/id/tr832572217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása