Mindenki tudja, hogy egyre nagyobb teret hódít az adaptációk világa. Lassan, de biztosan eljutunk arra a ponra, amikor a játékipar nagyobb szeletet hasít a pénztárcák tortájából, mint a filmipar.

Ennek jól körvonalazható példája a Perzsia Hercege sorozat. Az első verzió valamikor a zsenge konzolos, PC-s, Amigás időszakra datálható. Ekkor 1989-et írtunk.Sokan sokféleképpen fejlsztették a játékot, ami nagy sikert aratott szerte a világon. Az első komolyabb lépést az Ubisoft nevű francia szoftverfejlsztő cég tette. Munkájuk nyomán 2003 óta a herceg kalandjai töretlenül ívelnek felfelé.

Idén született meg a filmes adaptáció, amelyben Dastan herceg szerepét Jake Gyllenhaal kapta.

Prince of Persia - The sands of time

         

Az összehasonlítás jó alap arra, hogy a játék főhőse mennyire hasonlít a színész karakterére. Szerintem a talált, süllyedt kifejezés a megfelelő jelző.

Apró baki, hogy a film alcíme, az idő homokja, a játék trilógia első fejezete, amelyben a herceg valahogy így nézett ki:

Összességében ez már csak apró szépséghiba, ha azt vesszük számításba, hogy a játék és a film története kis átfedésekkel ugyan, de köszönő viszonyban sincs egymással. Az idő homokszemei, és a tőr stimmel.

Tudom miről van szó, hiszen annak idején átrágtam magam a SNES verzión, és a PC-s trilógiát is "magamévá" tettem.

Ettől függetlenül a film egzotikus tájakra és korokba kalauzolja a nézőt. Jake kicsit parkour-ozik is a filmben, persze nem viszi túlzásba a dolgot.

A maga nemében 10/8 pont stabilan az alkotás.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmfreaks.blog.hu/api/trackback/id/tr702469677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása