Láttam a filmet, és az egyik szemem sírt, a másik meg üveg, ahogy mostanában a szleng diktálja. Örülök, mert Sylvester Stallone hegyeket mozgatott meg és törte magát azért, hogy létrehozzon egy olyan alkotást, ahol a kultikussá vált akciószínészek fognak egy vásznon játszani. Valamelyest sikerült is neki, mivel Seagal és JC kivételével mindenki rábólintott az ajánlatra.

A Youtube-on olyan trailert csináltak a filmhez, amin eldobtam az agyamat mikor megláttam.

Most pedig jöjjön a fekete leves, az üvegszem formájában.

 

A sztori: Sly rendezte és írta a forgatókönyvet, ami a Rambo 4 esetében még megbocsájtható, mivel a háborús veterán kalandjaira annak idején jópáran kíváncsiak voltak negyedízben is.
Sajnos most ez a kombináció nem jött be. Gyenge közepes drogbárós, volt C.I.A-s ügynökök egy kis szigeten, akiket az ügynökség zsoldosokkal akar likvidáltatni.  Fókuszban a kokain. Dióhéjban ennyi lenne a rögtönzött szinopszis.
Adrenalinlöketben, lehulló töltényhüvelyekben, robbantásokban és nyers erőszakban nincs hiány a filmben azt mindenki biztosra veheti. Ennek ellenére nincs meg az a bizonyos atmoszféra, ami körül kéne, hogy lengje ezt a kőkemény akciómozit.

A szereplők: A film másik gyenge pontja. Statham és Li pörögnek, mint a motolla. Piros pont érte. Schwarzenegger pont annyit vállalt az egy jelenetével, amennyivel még méltóságteljesen jön ki a buliból. Willis a rafkós C.I.A-s okostojás a hegyibeszéden kívül mozdulhatott volna az akció irányába, hogy adjon egy kis pikantériát az erősen mesterkélt werkhez. Mickey Rourkenak rosszul állnak a drámai monológok, ezt jó lett volna belátni. Dolph Lundgren jól alakítja a lepukkant és belőtt zsoldoskatonát, bár lássuk be, hogy volt miből töltekeznie az elmúlt esztendőkben. Eric Roberts a film igazán gonosz mesterelméje hozza a B+ kategóriát a tőle elvárható módon. Végül de nem utolsó sorban Stallone. Sly jól kigyúrta magát a filmre, ehhez nem férhet kétség, ám az idő vasfoga így is mély nyomokat hagyott a lendületben. Be kell látni, hogy túl a hatodik X-en az ember már nem fiatalodik. Hiába a tömérdek hajfesték, a sminkes és maszkmesterek bravúrja, a dollármilliós plasztikai beavatkozások sora, a mi Sylvesterünk megöregedett. Egy jelenet volt a filmben, ahol Sly odateszi magát az akciónak, ott is lenyomják szerencsétlent, mint a bélyeget. Jó lenne belátni és méltósággal viselni az ősz halántékot. Clint Eastwoodnak és Sean Connerynek bejött. Ki tudja?

Summa summarum ez a mozi egy tizes skálán sincs feljebb, mint 7 pont. Ha az ember igazán kemény akciómozit akar, akkor kalandozzon a 90-es évektől visszafelé. Javaslom a Rambo trilógiát, vagy a Piszkos Harry filmeket. Aki látta ezeket az alkotásokat, az tudja, hogy miről beszélek.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmfreaks.blog.hu/api/trackback/id/tr872446395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása