Quentin Tarantino, és Robert Rodriguez Grindhouse kettősének gyorsabb darabjával foglalkozunk most 2007-ből.
A film a Halálbiztos fedőnevet kapta, amely a 70-es évek autós- gyilkolós mozijainak negédes báját volt hivatott előadni 2 felvonásban. A főszereplő, kaszkadőr Mike (Kurt Russel) foglalkozását tekintve autós kaszkadőr, akinek gyilkoló gépe elég stílusosra sikeredett a moziban. Az „Angry Duck” névre keresztelt csoda egy 1973-as évjáratú Chevrolet SS Nova. Az SS jelzés egy speciális csomag neve volt, ami rally kereket, és sötétített hűtőrácsokat foglalt magában a jelzéssel ellátva. A tipikus amerikai „muscle car” mini megtestesülése V8-as motorral, és négysebességű félautomata váltóval.
Meglepő módon nem egy hatalmas lóerő szörnyet kell magunk elé képzelni, bár a 170 lóerő teljesítmény egy 1400 kiló körüli kasznihoz nem rossz párosítás. A filmben csak egy ülés volt a kocsiban, 6 pontos biztonsági övvel, amely a vezetőt védte a rázós helyzetekben. Az anyósülés plexivel volt hermetikusan elzárva a sofőr oldalától, amelyet a szöszi Pam jól meg is szív a rögtönzött bemutató során. A mérges kacsa nikkelezett orrdísze, a bukócsövek, a matt fekete gyári festés, és a fehér motorház pinga a koponyával tarkított villám sípcsont manifesztációval kötelező. Csinos, és egyszersmind brutál filmes flinta. Kár volt ronggyá zúzni. Meg a csajokat is.



A srác szerint ez a szakasztott filmes más. Belülről korántsem. Mások szerint a filmbeli verda 69-es vagy 70-es kiadás. Ki tudja?

Az biztos, hogy Mike biztonságban érezhette magát a speciálisan kialakított kocsiban. Persze nem számolt Zoe, és csapatával. Na igen, a humán faktor.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmfreaks.blog.hu/api/trackback/id/tr132920041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása