1844-ben Alexandre Dumas francia író álmából riadva sem gondolta volna, hogy írása A három muskétás, akik valójában négyen voltak, ilyen sikereket fog majd elérni. Eltelt fél évszázad, és pont Franciaország volt az, ahol a mozgókép öntudatra ébredt 1895. decemberáben egy párizsi kávéház alagsorában. Innen nem volt megállás, sorban érkeztek a rövid, fekete- fehér némafilmek, amelyek közül az 1909-es, I tre moschettieri a legérdekesebb számunkra, amit az első muskétás filmnek tart az IMDb. A sors fintora, hogy a film olasz. Ezt követően körülbelül három tucat film, sorozat, és megannyi színpadi mű készült Dumas regényéből, amelyek legfrisebb darabja már 3D-ben forgatja majd a pengét úgy október közepétől a mozikban.

Előzetes:



Ha annak idején csodálkoztál Oliver Platt (Porthos) háromágú tőrén, akkor ez a mozi garantáltan mellbevág a reneszánsz high-tech minden kütyüjével. Léghajó, és lángszórós ágyú. Sorozatvető fegyverek, és víz alól támadó specnaz békaember.
A látványvilág alapján a filmet Tarantino is rendezhette volna, amellyel kicsit úgy vagyok, mint a natur joghurttal. Nyomokban mogyorót, akarom mondani muskétást is tartalmazhat.

Paul Anderson eddig utópisztikus sci-fi, és zombi világvége horrorokat dirigált, amiből úgy látszik átszökött némi fuvallat ebbe a szkriptbe is, amelyet a sorozatgyáros Andrew Davies vetett papírra.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmfreaks.blog.hu/api/trackback/id/tr682775154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bloodvampire 2011.03.27. 15:47:44

Ne máááááár!!!
Mennyi bőr lesz még lehúzva szerencsétlenekről!!!!!?
Mi a f...nak kell ennyi kütyü.Elveszik a bája a sztorinak.
Úúúúútálom az ilyeneket!!!!

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.03.30. 13:58:58

Gyakorlatilag alig fog hasonlítani az általunk megismert három testőrre, de attól még lehet szórakoztató:)
süti beállítások módosítása