Spielberg halhatatlanná vált tetralógiájának első epizódját vettem elő, az 1981-es Az elveszett frigyláda fosztogatói alcíműt.

Szerintem megvan a jelenet, amikor Mr. Jones könnyed, és elegáns mozdulattal oldja meg a felmerülő problémát, amely 190 centi, és handzsárt szorongat. Azóta ezt a módszert elsütötték már jópáran a siker érdekében. Ám lehet, nem sokan tudják, hogy eredetileg ez valahogy így festett:



A frigyláda létezik, legalábbis őrzője Afrikában ezt állítja. Más források arra esküsznek, hogy valahol Izrael városában van elrejtve a szövetség szent ereklyéje, amellyel a tiszta lelkű ember közel kerülhet, és kommunikálhat teremtőjével. A gonosz ember viszont azonnal meghal a láda aurájának közelébe érve. Állítólag ezért őrzik, mert fegyverként is felhasználható, és lehet ez az oka annak, hogy senki sem mer a közelébe menni.
 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása