A látványos és ütős közelharci csatározások után szenteljünk egy kis figyelmet a fegyveres jeleneteknek is. A 2009-es kiadású Becstelen Brigantyk-ban látható az egyik legmozgalmasabb és egyben legrövidebb akciójelenet, amivel ismét maradandót alkotott a kultfilmek mestere, Quentin Tarantino.

Véresen brutális jelenetek, mesterien felépített párbeszédek és meghökkentő fordulatok fémjelzik a videótékásból világsztárrá felcseperedő rendező filmjeit. 
A film nemzetközi filmsztárokkal büszkélkedhet. Brad Pitt és Diane Kruger neve mellett feltűnik a németek büszkesége, Til Schweiger neve is. Mindezek mellett azonban nem szabad megfeledkeznünk a film egyik legmaghatározóbb alakjáról, Hans Landa ezredesről, akit a feltűnően tehetséges Christoph Waltz személyesít meg. Mesterien megformált alakítása el is hozta számára a megérdemelt díjáradatot. A 2009-es Cannes-i filmfesztiválon elnyerte a "legjobb férfi szereplő"-nek járó elismerést. A sikersorozat itt azonban még nem ért véget. 2010-ben újabb 3 jelölését sikerült díjakra váltania, többek között hazavihette a legjobb férfi mellékszerepért járó arany Oscar szobrocskát is.

 

Becstelen Brigantyk (2009) kocsma jelenet:

A bejegyzés trackback címe:

https://filmfreaks.blog.hu/api/trackback/id/tr652666563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása