Mindannyian emlékeztek még Tarantino mester 94-es ámokfutására, amely kultfilmet adott a világnak, és nekünk, hazai filmfogyasztóknak egyaránt. Igen, ez a Ponyvaregény. Az egyik fajsúlyos gengsztert, Marsellus Wallace-t Ving Rhames játszotta a moziban.
Ha jobban megnéztétek magatoknak a kopasz maffiózót, akkor láttátok, hogy eszméletlen méretű ragtapasz éktelenkedett a tarkóján. A film nem ad utalást a néző számára, honnan az öles matéria. Kérdőjel.
A másik nagy kérdőjel a film végi majdnem éttermi rablás kellős közepén éri az embert, amikor tökfej Ringo (Tim Roth) próbálja meg lenyúlni Jules (Samuel L. Jackson) helyes aktatáskáját, amely egyértelműen Wallace tulajdonát képezi. A táska tartalma nincs megnevezve, mint ahogyan senki sem láthatja külső szemlélőként, hogy mit rejt a tárolóeszköz mélye. Marad a sárgás ragyogás, és a kérdés:

- Ez az?

De mi az ez az? Vad feltételezés, ám mégis helytálló megközelítése lehet a rejtélynek az a hipotézis, amely összekapcsolja Marsellus-t, a ragtapaszt, és a táskát. A hármas tengely egy kimeríthetetlen fogalom mentén fekszik.

Mit gondoltok, mi van a táskában? Bizonyára a véletlen műve, hogy tripla hatossal nyílik.


Válaszokat várunk Tőletek. Aki nem kommentel, úgy vesszük, hogy nem tudja.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmfreaks.blog.hu/api/trackback/id/tr52666165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása