A január és a február a bulikról, és a díjátadókról szól Amerikában. Tegnap, azaz február 5-én osztották az írók céhének díjait, amelyet 1948-ban alapítottak, és 11 kategóriában hirdet győztest. A keleti és nyugati part alkotóinak tömörülése a legjobb filmeket és sorozatokat ismerte el a tollforgatók mércéjével mérve.
A legjobb eredeti forgatókönyv kategóriában Christopher Nolan örülhetett, mivel harcost és hattyút előzve lett díjazott az Eredet mozival.
Az adaptált forgatókönyveknél Aaron Sorkin körmölése, A közösségi háló nem talált legyőzőre, pedig a bivalyerős félszemű törvényszolga is a nyomában lihegett. A legjobb dokumentumfilmes elismerést Charles Ferguson, Chad Beck, és Adam Bolt remek kritikákat kapó Inside Job-ja vitte.
A drámai sorozatok kategóriában a Gengszterkorzó ugyan kikapott a Mad Men - Reklámőrültektől, de az új sorozatok hamvas világában nem talált legyőzőre.
Az este folyamán a reklámosok további sikereket könyvelhettek el, mivel a drámai sorozatok után, a legjobb drámai epizód díját is besöpörték. Ezzel 2/2, azaz 100%-os mérleget produkálva lettek a legeredményesebbek a ceremónián
Az HBO saját gyártású mini sorozata a The Pacific is megkapta a maga bronz madarát.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmfreaks.blog.hu/api/trackback/id/tr322642653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása