A nindzsa színre lép című 1981-es dráma/akció?! filmet annak idején, 9 évesen rongyosra néztük a VHS kazettákon. Nyálcsorgatva bámultuk a fehér kámzsás fickót, aki villámsebes katanacsapásokkal és villogó shurikenekkel vagdalt rendet a rosszul öltözött gazfickók tömött soraiban. Valószínűleg ő volt Olaszország egyetlen bajuszos nindzsája a 80-as években. A neve Franco Nero. Hű ellenlábasai egyike Charles Venarius (Christopher George) volt a moziban, aki az alábbi erőteljes teátrális vonásokkal vértezett elhalási jelenetéért szüretelhette volna az Arany Málnát, de sajnos a mezőny túl erősnek bizonyult. Talán ha készítettek volna egy legbénább halál kategóriát.



De miért?

Az viszont már 14 évesen is kivágja a biztosítékot, hogy Franco Nero játszotta az 1996-os Honfoglalásban Árpád fővezér szerepét. Nem volt egyetlen magyar színész sem, aki jól megformálhatta volna a fejedelem karakterét, csakis egy olasz? Nem akarok nemzeti érzületű húrokat pengetni, de ez marhaság.

Anno kötelező mozi volt az iskolásoknak, ami katasztrófára sikeredett. Ettől függetlenül lehet kicsit sárgább és savanyúbb, de a miénk!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmfreaks.blog.hu/api/trackback/id/tr882639135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2020.07.29. 15:14:18

Árpád atyánk mielőtt a Hortobágy villanyoszlopai közé lovagolt volna, Japánban, illetve Ázsiában kalandozott.
Gyerekkorom egyik legjobb filmje, ma is simán megállja a helyét.
Persze, a forgatókönyv nem túl bonyolult, de üresjárat nincs benne, és rossz CGI se egy se. Már csak azért se, mert egyáltalán nincs benne. ;)
A története a western filmek sablonja, idegen jön a városba régi barátjához, és rendet tesz.
A fiataloknak a nindzsákról: a 80-as években a nindzsa volt az ami ma az #MCU szuperhősei.
Az összes.
Egyszerre.
süti beállítások módosítása