Reggel a rádiót hallgatva lettem figyelmes egy szomorú apropójú hírre. Napra pontosan 27 éve halt meg a magyar származású, olimpiai úszóbajnok Johnny Weissmüller. Johnny vagy nevezzük inkább Jánosnak, a mai Románia területén, Szabadfalun (ma Temesvár városának része) látta meg a napvilágot 1904. június 2-án. Sportolói sikerein túl, amelyeket Amerikában szerzett, a filmipar is felkapta a fejét a szálfa termetű, jóképű fiatalemberre. Filmes debütálása 1929-hez köthető, de a siker még 3 évig váratott magára. 1932-ben kapta meg Tarzan, a majomember címszerepét, amivel gyorsan beszivárgott a köztudatba, és betört a női szívekbe. 11 Tarzan filmben játszott címszerepet, ahol bájos partnernője Jane szerepét Maureen O’ Sullivan alakította. Később a „gyermekáldást” követően Kölyök is csatlakozott a banánkosztümös főhőshöz, akit Johnny Sheffield játszott 8 részen keresztül. Ám mégis akadt valaki, aki majomszeretettel csüngött Weissmülleren, Cheeta. A második résztől volt Tarzan hűséges társa a szőrös főemlős.
Kérdezhetitek, hogy mi a lényeg?
Utána olvastunk a főszereplők hármasának. Tarzan 1986-ban, 82 évesen hunyt el. A bájos Janet alakító színésznő 1998-ban szenderedett örök álomba. Ekkor 97 éves volt. Sajnos Kölyök sincs már az élők sorában, tavaly halt meg 79 éves korában. De mi a helyzet Cheetaval?
A csimpánz 1932-ben született, és egy idomár fedezte fel a benne rejlő „színészi” vénát. A Guiness Rekordok Könyvének oszlopos tagja, mivel április 9-én fogja betölteni 79. életévét. Egy kaliforniai majommenhelyen tölti napjait festéssel, tévénézéssel és pihenéssel a nyugdíjas filmszínész, akit már több alkalommal is jelöltek csillagra a Hollywood-i Hírességek Sétányán. Eddig minden évben elutasították a kérelmet, hogy a majom praclik is csillagba legyenek zárva. Bár ki tudja, mit hoz a jövő…

 

Ebből is látszik, hogy a vegetáriánus étrend és a banán diéta milyen áldásos hatással van az élő szervezetre. Holnaptól csakis banánt!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmfreaks.blog.hu/api/trackback/id/tr872599715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása