A RED értékelésénél végzett kutatómunkánk gyümölcse ez a poszt. A stáblistában turkáltunk és találkoztunk az ifjú titán Karl Urban nevével, aki 2011 decemberében játsza a vaskemény Dredd bíró szerepét az 1977-es debütálású képregény adaptációjában. A történetet már átgyúrták konzolra valamikor a kilencvenes évek elején a SNES korszakban. Jómagam is csépeltem a kontrollert ezzel a "gammával". Sima két dimenziós, mászkálós, lődözős játékról beszélünk, szóval semmi komoly. A játék megélte a PC-s verziót, ahol a Guru magazin eszméletlen módon lehúzta az értékelésében valami 50% alá. Az akkoriban maga volt a halál, a játékok arany citrom díja. 

 


 Egy kis bemutató a SNES verzióból:



A játékkészítők az Acclaimnél akkor annyira tanácstalanok voltak, hogy az utolsó 3 pályát már a képregény fantáziavilágából ollózták össze. Nem szólt nagyot a dolog, és mindenki értetlenül csóválta a fejét Dredd ikertestvérének lemészárolása után. Még pálya, és hol? A dzsungelben? Később a PC-s verzióból a fentebb említetten túl készül FPS. Arról is találtam videót, de ne akarjátok a vizuális büntetést magatoknak. Egyszerűen borzalamas a grafika és a játékmenet is.
 

Még ebben az évben, 1995-ben készül el a filmes verzió, ahol a főszerepet a szenvedő boxbajnok, Sylvester Stallone játsza. Sly kék kontaklencséket kap a filmben, amitől bánatos kölyökkutyaként köszön vissza minden pillantása a filmvászonról. Őrült ikertestvére Armand Assante címszerepével messze túlszárnyalja Stallone alakítását, ami valljuk be, nem nehezen verhető. A film költségvetése elég komoly 90 milliós összegre rúg, a kritikák borzalmasak, a film gyenge, a bevétel 113,5 millió dollár összesen. Így egyértelmű és langyos buktáról beszélgetünk. A mozi érdekes momentuma az ABC robotokon és a kannibál törvényen kívülieken túl a Törvénytevő, amely a bírók fegyverarzenáljának egyszemélyes képviselője. A flinta bármit kilő a rakétától, a golyón át a hálóig, ha a megfelelő kéz markolja. Nem is használhatja más, mivel DNS kódolású a markolat. Ha nincs egyezés a minta és a használó DNS-e között, akkor a fegyver nemes egyszerűséggel felrobbantja magát és bitorlóját egyaránt. A film nagy hibája a bírók ruházata volt, amely inkább festett röhejesen, semmint elrettentően. A fenti képregény rajzot alapul véve nem szívesen tennék keresztbe a sisak viselőjének. Ez a hatásmehanizmus a moziban nem érvényesül.

Erre jön 2011, és Pete Travis sorozatfilmes rendező úgy gondolja, hogy cirka 45 millióból (becsült összeg) ő leforgatja a Dredd mozit.

Sok sikert, drukkolunk!

Sajnos csak a régiből tudunk mutatni egy trailert:



Jól látszanak a ruhák, és a bíró motorja. Önmagáért beszél az előzetes.

Érvek pro és kontra:

Mondhatnánk azt, hogy a Sly féle mozitól csak jobbat lehet forgatni, és a költségvetés is fele az előző kópiának, így még jól is elsülhet a dolog. Aztán meg ott van a remake faktor, hogy az emberekben ott él a tudat, hogy a Judge Dredd nem jó film, és egy újragondolás sem biztos, hogy segít a dolgon. Továbbá a rendezőnek sincs bevetési tapasztalata az ilyen mozik terén. Attól még nem lesz jó egy mozi, hogy a címből elhagyok egy szócskát. December elején minden kiderül, csak győzzük kivárni.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmfreaks.blog.hu/api/trackback/id/tr692600811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása