Hozzávalók 2 személyre:

A lőporhoz:
- Fél marék salétrom,
- Fél marék kén,
- Egy marék faszén,

Az ágyúhoz:
- Egy jó méternyi bambuszrúd,
- Két méternyi kötél,

A töltelékhez:
- Két marék szilva nagyságú nyers gyémánt,

Továbbá:
- Egy James T. Kirk csillaghajó kapitány,
- Egy Gorn.

A mókás felvezetés után következzen a lényeg. Korábban már megemlékeztem a heroikus csatáról Kirk és a lizard között, amely egészen néhány nappal ezelőttig békésen aludta álmát a posztok sorában.

Ám történt valami váratlan. Épp a reggeli órákban bambultam a televízió készülék előtt, amikor is rég nem látott kedvenc sorozatomra bukkantam a Discovery Channel műsorán.

MythBusters. Aki ismeri a csapatot, annak nem kell őket bemutatnom, aki nem annak röviden annyi, hogy a fiúk és lányok kicsiny tábora azzal foglalatoskodik, hogy városi legendák nyomán cáfoljon vagy bizonyítson be állításokat.

Mire is gondolok? Például lehet e fülzsírból gyertyát készíteni, vagy ha forrásban lévő ólomba mártod a vizes kezed, akkor megég e, és hasonlók.
 

Az én szempontomból a fontos momentum a Gorn ágyú volt. Kirk ugyanis a filmben a korábban leírt ágyúval teszi ártalmatlanná pikkelyes ellenfelét.

Kirk Gorn ágyúja:

Abba most bele se menjünk, hogy miért nem teleportálták el a kapitányt, vagy hol talált a kietlen bolygón bambuszt és kötelet fényévekre a Földtől. Esetleg hogyan kevert megfelelő arányban lőport a pont ott lévő kénből és salétromból.


MythBusters, a Gorn ágyú bizonyítás:


 

Mit gondoltok működött a dolog?
 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmfreaks.blog.hu/api/trackback/id/tr972542409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása