Kíváncsi voltam a filmre, láttam a trailert, megnéztem. Hogy milyen az, amikor a rendezés találkozik a vizuális effektekkel? A Strause fivérek tudják.

Skyline:



Érdekes így utólag összehasonlítani az előzetest a filmmel. Az eleje nincs benne a moziban. Ügyes húzás kedvcsinálónak.

Ezúton szeretném azon fél állításomat visszavonni, hogy $35.000.000-ból nem telik komoly vizuális effektekre. /lásd Tekken/ Ugyanis a Skyline 10 millió dollárba került...

Tudom, ennek ára volt, hiszen a film egy penthouse lakóingatlanban, és körül játszódik.

Telt belőle sejtelmesen villódzó kék fényekre és idegen űrhajókra.

 

 

 

 

 

 

Hegyomlásnyi földi egységek megalkotására. Behemótok.

 

 

 

 

 

 

De voltak itt kutató, elfogó drónok.

 

 

 

 

 

 
 

 

Ezek után kérdem én. Mi a titka annak, hogy "low budget" film ilyen effekteket használhasson? A válasz egyszerű. Olyan embernek kell a rendezői székbe ülni, aki az elmúlt 15 évben ilyen filmekben dolgozott.

Ja, és nem árt egy olyan stúdió sem, aki az Avatart polírozta. Éljen a Hydraulx!

Költségek: $10.000.000 dollár, bevétel: $52,783,407. Ez azért szép, mert egy hónapja debütált a film!

Szinopszis fail:

Az Alien Vs Predator mögött álló csapat új sci-fi-jében egy átmulatott éjszaka után egy társaság arra ébred, hogy földönkívüliek támadták meg a földet, akik igyekeznek leradírozni az emberiséget a bolygó felszínéről. Az első támadást túlélők csapatba szerveződnek, és úgy döntetnek, felveszik a harcot a sosem látott lények ellen.

Nem nevezem meg az oldalt, ahol ez az ismertető szerepel, de a tartalmi ismertetőjük sok sebből vérzik. /A helyesírási hibákat már javítottam benne./

1. Az idegen lények fő célja az emberi egyedek "szüretelése", mivel egységeik organikus elemei az emberi agyak. A többi "kuka".

2. A támadást túlélő kis csapatnak /5 fő/ fogalma sincs arról, hogy maradtak e még emberek rajtuk kívül. Továbbá úgy döntenek, hogy mihamarabb vízközelbe menekülnek.
 

Összegzés:

A film közepén már furdalta az oldalamat, az a bizonyos kíváncsiság, hogy mi lapulhat az űrhajók belsejében. Az utolsó percekben meg is kaptam a választ. A vége lezáratlan és ordít róla, hogy itt bizony lesznek még történések. Lesz e folytatás? Ilyen mutatókkal a válaszom határozottan igen!

Az IMDB oldalán méltánytalanul alulértékelt filmet (10/4,6 pont) én egy kellemes 7 ponttal jutalmaznám.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmfreaks.blog.hu/api/trackback/id/tr652525807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása