Nem jött be a tipp, a lottón sem, így maradok blogger, és szabadúszó életművész. Megvolt a nagy X premier, és a számok magukért beszélnek. A teljesség igénye nélkül lássunk pár frissebb versenyzőt.

 


Adva volt Matthew Vaughn rendező, akinek a seggberúgdalós szuperhős komédián, a Kick-Ass-en kívül nem sok tapasztalata volt a hasonszőrű mozik dirigálásában. Az ő nevéhez fűződik a Layer Cake meg nem értett okos gengsztermozija Daniel Craiggel a főszerepben. Aztán ott volt az Ashley Miller, Zack Stentz írói párosa, akik az idei év Thor mozija mellé összedobták a legújabb X mozi forgatókönyvét is. Úgy látszik a hamar munka most sem volt jó. Biztos lehetett némi képzavar, főleg ha párhuzamosan is írták a szkripteket, amit kétlek. A költségvetés impozáns 160 millió dollár, még a húzónevek között talán a Superrel rendesen beégő Kevin Bacont említhetnénk a szépfiú James McAvoy mellett. Szó- szó sokan dicsérték Bacont, mint a legjobb főgonoszt, aki elválasztott oldalsérójával, és krémszínű öltönyével tökéletesen simult a 60-as évek realista Amerikájába.
Az előzetesek bőségesek, és részletesek voltak, és 85 millió dollár körüli nyitóhétvégét rebesgettem, amellyel csak akkorát tévedtem, mint Budapest- Bern távolsága. A számok szerint a premierhétvége az öt rész második leggyengébb nyitányát produkálta a maga 56 milliós jegyeladásával, amivel az első részt épphogy beelőzi 2 millió zöldhasúval. A külföld szinte ugyanez pepitában, amivel a kezdő hétvége 120 milliót jelent alle zusammen. Erre bizony gyúrni kell, hogy bárki is hasznot lásson a kópiákból, amely várakozáson alul teljesített.

IMDb: 8,3
Rotten Tomatoes: 87%


Erős forgatókönyv, stílusos rendezés, kiváló színészi alakítás a válogatott gárdától. A kritikusok méltatták a mozit. Akkor mi a baj? Hol csúszhatott hiba a képletbe? Lassan indul be a szekér?

Lássuk, mi van a korábbi filmes frontokon. Röpke helyzetjelentés következik boxoffice módra.

Karib Tenger Kalózai 4:
Annak ellenére, hogy mindenki szapulta a Disney legújabb kalandmoziját, az emberek lelkesen váltanak rá jegyet a mai napig. Az egészben az a legfondorlatosabb, hogy nem is az amerikaiak, akik 190 milliót hordtak eddig össze a jegypénztárakban, hanem a külföld, amely jelenleg több, mint 600 millió dollárnál tart. Összesen 790. Szép, de lesz ez még több is.

The Tree of Life:
A komoly fogás lassan hullatja megsárgult leveleit, mivel alig több, mint 3,9 millió dollár az összbevétel eddig. Nem értem…

Kung Fu Panda 2:
A harcművész foltos szőrmók is beleerősített a pénzgyártásba, mivel az elmúlt hetet kerek 100 millióval toldotta meg, így a film 225 millió dollár felett jár valamivel.

Hangover 2:
A destruktív, és nyomasztó második rész, amely megmutatja az igazi Bangkokot alfától omegáig. Kicsit nem erre számítottam az első rész fényében, amely egy aranyos csínytevő kissrácra hasonlított, akiből mostanra egy groteszk, és pattanásos lázadó kamasz lett.
A nézők kajálják. Plusz 142 millió az elmúlt héthez képest, ami bitang jó eredmény.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmfreaks.blog.hu/api/trackback/id/tr782962844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása