Nem csaltunk ugyan, de kihagytunk egy hetet a filmes bevétel körképek terén, de ittunk még egy pohárral és ráfogtuk a nyuszira. Ezt bepótolandó következzen most egy komplett április helyzetjelentés, mivel már nyakunkon a május, és az újabb premierek.


Lezajlott a húsvéti kavalkád, és az április 1-én debütáló mozik közül toronymagasan a Hop volt a befutó, ami a bevételek nagyságát illeti. A két hét, és a gyanúsan hendikep szagú húsvét több mint 50 millió dollárral támogatta meg a 63 milliós költségvetésű mozit, amely egy százassal múlta felül a gyártási számlák végösszegét. Lassú lefolyás, és pár millió még várható. Most 163-as a bűvös mutató.
James Gunn Super mozija 233.000 dolláron, yip.
Az utolsó elsejéhez köthető premier a Source Code volt, ami nem csak egy okosan pörgő sci-fi, de ráadásul a karakterek jellemfejlődése is szépen nyomon követhető, ahol a drámai ívben görbülő humán faktor rejtett tartalékokat, és érzéseket hoz felszínre a nézőben. Nem gondoltam volna, hogy egy vonaton játszódó terrorellenes történetet lehet még ilyen szépen tálalni. Le a kalappal szép munka volt. Gyllenhaal, és Farminga párosát pedig imádtam. A nézők is. Jelenleg 83 millió a film bevétele, ami 32 millióból szép teljesítmény. Kritika hamarosan!
A tripla után újabb hármas következett április második hetében, ahol a kritikusok szerint 2-1 volt a rossz kontra jó mozik aránya.
A Your Highness töketlen királyparódiája Francoval, és Portmannel a főbb szerepekben elég sokba került (50 millió), és ráadásul még feleslegesen is. Két hét alatt 6 milliót préselt ki magából a film, ami jelenleg 22 millió amerikai zöldhasút jelent. Gyakorlatilag bukta, és nem is kicsi. Még nem láttuk, de egy fáradt poénokra éhes gyenge pillanatban biztos megcsócsáljuk a produkció kockáit.
A következő alkotás a tini gyilkológép balladája, a Hanna volt, amelyet mindenki elismerően méltatott. A film már hat millióval át is ugrotta a 30-as gyártási költséget csak Amerikában. Joe Wright, és a Focus elégedett lehet közös művével, mivel külföldön is legalább ennyit fog összeszedni a film, ha minden jól megy. Még nem láttuk, de mindenképp megnézzük.
Külföldre is rászabadult Arthur mozija, amely már közelít (35,6 millió) a 40-es gyártási költséghez. Szerintem enyhe bukta várható, amin Helen Mirren, és Jennifer Garner sem tud segíteni.
Meglepően jól kezdett az április 22-én debütált Water for Elephants cirkusz mozi, amelyet a Witherspoon, Pattinson, Waltz szerelmi háromszöge keretez. A 16 millió dollár már 40 fölött jár egy olyan produkcióban, ami 38-at kóstált. A PG-13-as besorolás nyitott kapukat tárt a Pattinson fanok elé, hogy töménytelen mennyiségben váltsanak jegyet imádott sztárjuk újabb szerelmi kalandjára. Jó lenne azt hinni, hogy a két Oscar díjas színész miatt váltottak jegyet a látogatók, de sajnos ez legalább akkora tündérmese, mint az Alkonyat.

IMDb: 6,9
Rotten Tomatoes: 54%

Felemás vélemények egy csodásan tálalt, és szép történetről. Valami mégis hiányzik. A popcorn faktor azért megvolt a rajongóktól. 93%-ot adtak a mozinak.

Volt egy kis kavarás a Thor bemutatóját illetően, amely meglepő módon külföldön már április 28-án megkezdte szárnyalását. Az amerikai népnek május 6-ig kell várnia a premiert illetően, ami meglepő volt számomra. Összességében nem bánom, hogy valamit előbb kaptunk, kapunk mi európaiak. A film jól indított a boxoffice szerint. 93 millió dollár eddig a külföldi bevételek aránya, amelyet a mennydörgésre éhezett amerikaiak legalább ennyivel fognak megfejelni napokon belül. Kellenek is a tömött kasszák, mivel a költségvetés valahol 150 millió körül mozgott.

IMDb: 7,7
Rotten Tomatoes: 94%

Pörgős akció mozi, ami elég drámával, és humorral van fűszerezve ahhoz, hogy az ember kikapcsolja az agyában a túlzó CGI effektust.

Ha a Thor külföldön tarolta a legjobb hétvégét, akkor Justin Lin lóerő robbantó vásznas száguldása Amerika szerte borzolta a kedélyeket. A Fast Five stílusosan állva hagyta a mezőnyt a startvonalnál, és egyből rászabadította a nitrót a hengerekre. A Vin Diesel és Dwayne Johnson epikus párharcával megbolondított produkció 83,6 milliós nyitóhétvégét produkált 29-én, amivel az év, az áprilisi hónap, és a franchise aranyérmese lett.
A tavaszi nyitók közül csak az Alice tudta beelőzni, ami 100 millió felett teljesített a pénztáraknál tavaly ilyenkor.
A költségvetés 125 millió, a bevétel 165, eddig. Ez ám a rajt- cél győzelem.

IMDb: 7,9
Rotten Tomatoes: 79%

Ravasz, és hangoskodó agyatlan akció thriller. De jól áll neki.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmfreaks.blog.hu/api/trackback/id/tr372871577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása