Új premierek, meglepetés bombák, és a régebbi jól termelő versenyzők mellett egy- két frissen sülő, és már beton keményre száradt bukta is megtalálható. A semmiből előugró Rio mindent, és mindenkit vitt egy csapásra.
Lássuk csak pár perc erejéig mit, és merre, továbbá hogyan, és miért.


Helyzetjelentés az aktuálisan futó mozikról:

Április 1. Hop

A csoki mentes szőrmók nyuszi, ahogyan azt vártuk tovább ostromolja a pénztárakat, és a múlt heti 74,8 millió dolláros bevételét a külföldi premier időpontokkal összehangolva immáron száz fölött, pontosan 112 millió, és néhány nyalókára való dolláron jegyzi. Majdnem 40 millió, és húsvétig ez csak tovább erősödhet. Mindent bele!
Április 1. Super
A 2,5 milliós komédia hozza a tőle elvárt szolid kalapozást, ami pontosan 140.000 dollárt jelent ebben a szent pillanatban. Nem tudom mi alapján kap egy filmes produkció olyan mérvű büntit, amivel eleve halálra ítélik még a premier előtt. A The Company Men jut az eszembe. Pedig az még jó is volt…
Április 1. Source Code
A Forráskód hivatalosan is rászabadult a világra, ami azt jelenti, hogy jelen pillanatban, hála az egyre erősödő külföld tömegvonzásának, jelenleg 55,6 millió az aktuális dollár. Nálunk, ha minden igaz csütörtökön jön a film. Moziba mindenkivel, aki szereti a jót!
Április 1. Insidious
27-ről 36-ra. Ez a horrormozi mérlege csak Amerikában. Vannak itt májusi, és júniusi időpontok is európai premierekre, de kicsiny hazánk nincs közötte. Anno már nem is emlékszem, hogy a Fűrész 1. ment e moziban (IMDb szerint 2005. február 3.), de ez a film is megérné a maga miséjét, és nem csak DVD kiadásban.
Április 8. Your Highness
A középkori lovagparódia 9,5 milliós nyitóról felnyögte magát szűk 16-ra, amivel az 50 milliós gyártási költséget is bibis lesz megtermelni. Bukta szagot érzek, már gőzölög. Külföldön eddig 2 ország vállalta be potom 40 ezer dolcsival, és akad még pár európai versenyző a sorban május, június, augusztus magasságában premier időpontokkal, de szerintem akkora már harangoztak Francoék új mozijának. Portman kisasszony a „blackjack” után elég rossz lapokat vett a kezébe.
Április 8. Hanna
Lottóznom kéne. Ha valaki még emlékszik, akkor a produkció költségvetését 30 millió dollárra saccoltam, és mennyi? 30. A film 12,3 milliós nyitóhétvégét könyvelhetett el jó pár nappal ezelőtt, amit az óta megfejelt egy laza 11 milliós összeggel csak Amerikában. Mire beér a külföldi mozikba (május közepe) már rég túl leszünk a piszkos gyártási anyagiakon.
Április 8. Arthur
A különc milliomost is tolják a mellékszereplők rendesen, hogy a múlt heti 12 milliós nyitóhétvégét újabb 10-el toldja meg. A 40-es gyártási, és az Isten tudja, hány milliós marketingköltségek fedezete még nagyon messze van. Talán majd Európa itt is besegít.

Egy kis frissesség, új premierek voltak a láthatáron.

Április 15. The Intruder
Out of service…

Április 15. The Conspirator
Robert Redford
ismét rendezői széket ragadott, hogy vászonra vigye Amerika egyik legismertebb elnökének Abraham Lincolnnak, amelyről megannyi összeesküvés látott napvilágot az elmúlt 100 esztendőben. Egy asszony, és egy ügyvéd áll szemben egy egész nemzet haragjával ebben a politikai drámában, amely ugyanúgy konspirációra épülhet valós vétkesek nélkül, mint a dallasi Kennedy merénylet 1963-ban. Redford filmjei általában magvas mondanivalóval bírnak, és nem vetnek be magas költségvetést a látványhajhász elemek produkcióba viteléért. Egy biztos, aki komoly filmélményre vágyik egy magasabb szinten, az mindenképp tegye magáévá a mozit.
Költségvetés 25 millió, bevétel limitált moziszám (707) mellett 3,9 millió amerikai dollár.
IMDb: 6,6
Rotten Tomatoes: 55%


A kritikusok felemás bírálattal éltek a komplex értékkel bíró mozi felett, amelyhez nagyfokú koncentráció kell, hogy a megfontoltan előkészített eseménysorozatot a néző türelemmel ülje végig a székben.

Április 15. Scream 4.
A tini horror műfaj oszlopos úttörő sorozata, amely immáron negyedízben riogat a kampós, tőrös szellemarcú figurával. Anno a tudom, mit tettél részek jobban érdekeltek, mint ez a puhított verzió, amelyből jó ha egy epizódot láttam össze- vissza. Wes Craven nem volt rest megrendezni az újabb bőrt, amelyre 19 millió dollárért váltottak jegyet a fiatalabb generáció tagjai. Nem rossz nyitány, ám az előző két rész induló bevételeinek kb. 60%-a. Annyira már nem ütős az unalomig ismételt sztori, mint pár évvel ezelőtt.
IMDb: 7,7
Rotten Tomatoes: 57%


Azt írták, hogy már mutatja a korát, ám felülmúlja az elődöket mind humorban, mind a gyilkosságok okos kivitelezésében. Nagyszerű…


Április 15. Rio
A végére hagytam az igazi nagyágyút, amely 2011 eddigi legnagyobb durranása az amerikai, és a nemzetközi filmpiacon egyaránt. A Fox stúdió az Ice Age után ismét kitalált valami mókásat, animációsat egzotikus madarakkal a főszerepben 90 millió dollárért, amely csak az új világban hozott 40 millió amerikai zöld hasút.
Az igazi meglepetés minden kétséget kizáróan a külföldi debütálása a filmnek, amely kerek 5 nappal korábban, április 10-én volt. Ez nem kevesebb, mint 128 millió dollár, amely elképesztő számadatot ad már önmagában is, nem beszélve arról, ha a 40 milliót is mellé kanyarítjuk az Egyesült Államokból. 168 millió dollár 1 hét alatt! Virtuális high five a készítőknek, akik nagyon belenyúltak abba a bizonyos lecsóba.

IMDb: 7,5
Rotten Tomatoes: 72%

A mozi tiritarka, habkönnyű, zenés, és egyszóval mókás. A kritikusok szerint ezzel vitte el a pálmát. Biztos érdemes belefeledkezni 90 perc erejéig. Ennyi ember nem tévedhet.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmfreaks.blog.hu/api/trackback/id/tr482837729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása