Újabb hétvégén, és újabb három premieren vagyunk túl, ahol a bevételeket szinte vonalzóval húzták szintre. A nyúlon túl is van élet, mégha komoly vizekre is kell evezni érte. Nyertesek megint vannak. Ki nagyobb, ki szerényebb mércével könyvelhetett el elismerést, és nézői kegyeket, még a Super produkciója sajnos ezen a héten sem találta fel a kereket.

Lássuk a száraz tényeket!


Április 1. Hop
Április nyuszija 37,5 milliós nyitóval örvendeztette meg a Universal Picturest. A szerethető kis tollas, szőrös apróságok egyre népszerűbbek a gyerekek, és felnőttek körében, amit a heti mutatók is egyértelműen alátámasztanak. A 63 millió dolláros költségvetést közel 12 millió dollárral már most túlszárnyalta Tim Hill alkotása, amely a kritikusok szerint szép is, aranyos is, de a történet elég sovány a cukorkát tojó dobos nyuszival a fókuszban.
Sebaj. Az emberek szeretik, mivel az elmúlt héthez képest jelenleg 74,8 millió az aktuális bevétel, amely ugyebár nyomja a duplázó gombját. Tartom azon álláspontom, hogy húsvétig, ami kerek 2 hét múlva robban be a köztudatba, a film töretlenül ível majd felfelé dollárról dollárra.

Április 1. Super
James Gunn maskarás komédiája tovább kalapozott abban a 11 moziban, ahol hajlandóak voltak bemutatni a filmet. Jelenleg 63 ezer körül van az összbevétel, ahol a frissen kipattintott információk szerint az alacsony költségvetés sem haladta meg a 2,5 millió dollárt. Nem is tudom, Liv Tyler, és Kevin Bacon csak baráti szívességből szerepel a filmben vagy tényleg ilyen olcsón adják magukat? A Madsen faktor itt is kísért?

Április 1. Source Code
A kritikusok által méltatott intelligens sci-fi akciómozi Jake Gyllenhaalal a főszerepben 15 millióval nyitotta a premier hétvégét, és jelenleg 34,3 millió dollárnál tart. Duncan Jones mozija Amerikában már majdnem elérte a 32 milliós gyártási költséget, és a külföld is most kezd erősíteni az iramon. Azt gondolhatnánk, hogy a terrorizmus- bomba, kontra vonat téma már lerágott csont, pedig még akad új a nap alatt, csak tálalni kell tudni.

Április 1. Insidious
Írtam, hogy James Wan a Fűrész első része után ismét megcsinálhatja a tutit. Volt két mellélövés nagy stúdiókkal, amelyet az Insidious horrora követett abban a házban, ahol nem mennek rendjén a dolgok. James Wan ismét megcsinálta. A film duplázta a 13,2 milliós nyitót, és jelenleg valamivel 27 millió dollár felett pörög úgy, hogy a gyártási költség alig több mint a korábban említett túlélő horror esetében volt, azaz 1,5 millió. Újabb aranybánya.

Április 8. Your Highness
Első friss premieresünk a hétvégéről ez a kosztümös középkori vígjáték a hős James Francoval, az amazon Jennifer Garnerrel, valamint az udvari bolond testvér szerepét alakító Danny McBride-al a főbb szerepekben. A mesebeli lények, és a mesés történetek itt valóra válnak az emberi hülyeség, és gyávaság korhű tolmácsolásában. Mindenkinek ajánlott, aki szereti a lovagkort, és a kreténséget egy páncélba bújtatva. A nyitó 9,5 millió dollár, még a büzsdé 49,9 millió amerikai dollár volt.

IMD: 6,3
Rotten Tomatoes: 25%


A kritikusok nem szerették a filmet, amelyben a poénok csak papíron ütnek a monoton csatározás folyamán.

Április 8. Hanna
A gyilkossá képzett szöszi tini (Saoirse Ronan), és apukája (Eric Bana) kalandjai is egész jól indultak a hófödte skandináv lankákon, amely számokban kifejezve 12,3 milliót jelent. Biztos vagyok benne, hogy Joe Wright filmje elég akciót, és izgalmat fog tartogatni a műfaj kedvelőinek, akik még nem tudják, hogy mire képes egy törékeny lányka, aki Barbie baba helyett íjat kapott karácsonyra. Az előzetes alapján Hanna valahol Thor gyermeki megtestesülése lehet a feminin vonalból. Költségvetés info egyenlőre nincs. Valahol 30 millió környékére tippelem.

IMD: 8,1
Rotten Tomatoes: 71%


A kritikusok szerették a filmet. Kirobbanóan lendületes, akciójelenetek, és színészi játék egy laza revans moziban.

Április 8. Arthur
A különc milliomos playboy Arthur, és annak mindennemű hóbortja az utolsó a három friss premierista közül a héten, és ahogyan utolsókból lesznek az elsők, így a lista élén van a maga 12,6 millió dolláros nyitójával.
Jason Winer a sorozatok világából ugrott át az egész estés filmes realitibe, amely nem indul rossz prológussal számára. A főbb szerepekben Russell Brand, Helen Mirren, és Jennifer Garner.

IMD: 4,6
Rotten Tomatoes: 24%


A kritikusok nem szerették a filmet. Remake, irritáló, és felesleges én központú alkotás.


A hónap második fele is tartogat még érdekességeket számunkra, de erről később.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmfreaks.blog.hu/api/trackback/id/tr292817371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása