Volt egy újabb hétvége friss debütálókkal az amerikai piacon, amelyek közül voltak meglepetés, és meg nem lepetés versenyzők. Lássuk a száraz tényeket.

Kezdjük a februárral, ahogyan az új rendszer ezt diktálja. Van mit bepótolni, mivel le vagyok maradva egy heti anyaggal, amit most besűrítek ebbe a posztba.

Február 11. Gnomeo and Juliet
A családi mozi tovább menetel a siker felé vezető egyre rögösebb úton, amely 120-ról 147 millióra ugrasztotta az összbevétel a törpék háza táján. Alakul az egyre szebb mérleg, de a költségvetésről még mindig csend van.

Február 11. The Eagle
Channing Tatum sasa végleg leáldozott a britonok egén, mivel két hét alatt jóformán alig érzékelhető dollár ezrek pörögtek be a kasszáknál, amivel a film csúfondárosan megbukott. Nem feltétel az alacsony költségvetés, és az ismert színész a sikerre. Remélem, több filmben nem találkozunk az autista beütésű fiatalemberrel egy darabig. A 21 millió még mindig 21.
Talán a DVD eladások fogják kicsit emelni a tétet. A hangsúly a kicsin van.

Február 18. I Am Number Four
A tini suli sci-fi meglepő fordulattal rukkolt elő. Kérem szépen 68 millióról majd 110-re szökkent D.J Caruso filmje, amivel az egyik legnagyobb felpörgést produkálta a produkció az elmúlt két hét során. Magam sem gondoltam volna ezt a potenciált, de úgy látszik a külföld ráerősített a mozira, és az írópáros neve jól cseng a világ minden táján. Ebből hónap végére még bármi kisülhet.

Február 18. Unknown
A várt külföldi csatornák beindultak, ami azt jelentette, hogy a film 30 milliót zsákmányolt az elmúlt két hétben. Szép teljesítmény, amivel már csak egy lépés a 100 milliós bevételi határ. Ugyen innen blockbuster egy film?

Március 4. Rango
Itt volt nekünk a rodeos Rangonk is, amely próbálta magasra rakni a vadnyugati mércét több, kevesebb sikerrel. A közel 30 milliós nyitó hétvége azért megvert mindenkit a placcon, de hol tart most a 135 millióból forgatott animációs film? 139,7 milliónál, ami annyival több, mint a két héttel ezelőtti állapot dalmatákban kifejezve, 101. Ezzel a vitathatatlan teljesítménnyel az aranyérem Rangohoz került. Innen már hozhat némi bevételt is a Paramount produkció, és várhatóan hoz is.
IMDb: 7,8
Rotten Tomatoes: 89%

Március 4. The Adjustment Bureau

A politikai thriller Matt Damonnal szolidnak semmiképp sem mondható módon száguldott a sztrádán, és a 21 milliós nyitót felpörgette 72,5-re. Látszik, mennyire éheznek az emberek a politikai igazságtalanságokat boncolgató drámákra, amelyekkel nem árasztják el mostanában a piacot. Nehéz a téma, amit nem egyszerű adaptálni, és igazán hiteles mozit csinálni belőle.
IMDb: 7,2
Rotten Tomatoes: 72%

Március 11. Battle: Los Angeles
Számomra új versenyző a lemagyarosított A föld inváziója, amely szép látványelemekkel hizlalja a szemet, de komoly beltartalommal nem bír a szakértők szerint. A Sony pedig nagyon nekiállt a projektnek, ami nem is 100 millióba, hanem csak 70-be került utólagos kiigazítással. A 35,5 milliós nyitó hétvége bizalomra ad okot, az év leggrandiózusabb alien mozijának. (A Skyline megcsinálta a frankót. Vajon menni fog a Sonynak is?)
IMDb: 6,5
Rotten Tomatoes: 34%

Március 11. Mars Needs Moms!
Az anyákat a Marsra animációs terv egyelőre elég nagy katyvaszban van. A 7 milliós nyitó hétvége már önmagában is katasztrófa egy olyan alkotásnál, ami állítólag 150 millióba került. Azóta eltelt még egy hét, és a mozi 17,5 millión áll. Ebből nem lesz egyszerű profitot termelni. Sőt, inkább nehéz.
IMDb: 4,1
Rotten Tomatoes: 39%

Március 18. Limitless
Számomra a hónap legjobban várt mozija, ahol Bradley Cooper sikertelen 30-as beveszi a csodakapszulát, amelytől egyszersmind képes agyi kapacitását 100%-os mértékben kihasznál, és még a siker is bevonzásra kerül egyhangú életében. A mellékhatások tekintetében érdemes megkérdezni a kezelőorvost, de Robert De Niro is érdeklődik a titok felől. 27 milliós költségvetés, 19 milliós nyitó, amely felülmúlta a készítők várakozásait.

IMDb: 7,1

Rotten Tomatoes: 65%

Március 18. The Lincoln Lawyer
Az év bűnügyi drámája 40 millióba került a Lionsgatenek, aki inkább a darabolós műfajban volt eddig érdekelt, semmint komolyabb entelektüell produkciókban. A 13,4 milliós nyitány mindenképp bizalomgerjesztő, de így volt ez a The Mechanic esetében is. Nyilván itt valamivel vaskosabb a mondanivaló, és túlmutat a hullahegy gyártáson.
IMDb: 7,0
Rotten Tomatoes: 81%

A bejegyzés trackback címe:

https://filmfreaks.blog.hu/api/trackback/id/tr672758769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása