A Hollywood Reporter kíváncsi volt, mi a recept titka, hogy Liam Neeson, és az Unknown a csúcsra tört. Néhány újságíró segítségével próbálták meg összeollózni a válaszokat. Saját szemszög, öt pontba szedve az olvasóknak.

Lássuk ki mit gondol a sikerről, következzenek sorra szedve:



1. Liam Neeson 58 éves, mégis friss debütáló az akció műfajban.

Más akciósztárokkal ellentétben (Willis, Schwarzenegger, Stallone) Neeson első nagy akciómozija a 2009-es Taken volt, ahol a leánykereskedelemmel foglalkozó maffiózóknak gyorsan leesik, hogy rossz emberrel húztak ujjat. Ezzel a mozival friss arc volt a pályán, és második filmje a témában a most premierezett Ismeretlen férfi. A korábban említett akcióhősök sokadik filmjük után már nem hozzák azt a pluszt, amivel a színész becsalogatta a nézőket a moziba, vélekedik David Schuster a Chicago Now újságírója.

2. Neeson kortalan a vásznon.

Owen Gleiberman, az Entertainment Weeklytől úgy gondolja, hogy a Taken, és az Unknown sztárja elképesztő lendülettel, és dinamizmussal dobálja, szereli le ellenfeleit, amivel nem mondaná senki, hogy közel van a hatodik x-hez. Az akciójelenetek jól koreografáltak, és arról tesznek tanúbizonyságot, hogy még mindig kiváló kondícióban van a színész, ami az ilyen vonalvezetésű filmek alapvető követelménye.

3. Akció újratöltve.


A Taken 2009-ben mindenkit meglepett a majd 10 milliós nyitónapi eredményével, amely a Super Bowl hétvége ellenére is bevitte az embereket a vetítőtermekbe. Mindenki ki volt már éhezve egy jó akció- thriller mozira, és Pierre Morel filmje kitöltötte a tátongó űrt. A mostani mozi követte a jól bevált receptúrát, és hasonló alapokra helyez egy jobb forgatókönyvet, amivel a rajongók, és bevételek száma csak nőhet. Hollywood Reporter, Jordan Mintzer.

4. Liam Neeson képzett színész, a gondolkodó ember akcióhőse.


A színész pályafutása során volt jelölve Oscar, és Golden Globe díja egyaránt. Olyan filmekben játszott címszerepet, mint a Schindler listája vagy a Michael Collins. Ezt követően várható volt, hogy az akció szegmensben is próbálja majd úgy formálni leendő karaktereit, hogy azok ne csak egy üresfejű erőgép benyomását keltsék, hanem egy motivált, ravasz harcos képét vetítsék a néző elé. Bár az új mozi megosztja a kritikusok táborát, Neeson játéka mégis jó fogadtatásra talált. Nem csak kilövök pár golyót, és kiütök néhány rosszfiút. Richard Corliss a Time újságírója Harison Fordot állítja a színész mellé párhuzamnak, aki csak egy mogorva alak izmokkal Neeson intellektualitása mellett.

5. Kifejezőbb.

A színész nem rendelkezik mozisztáros külsővel mint Brad Pitt, és nincs olyan fizikai kondícióban, mint anno Arnold Schwarzenegger. Átlagos pasasnak tűnik hibákkal. Ennek köszönhetően a néző sokkal jobban tud azonosulni vele, mint egy szépfiúval vagy izomkolosszussal. A film rendezője, Jaume Collet-Serra szerint Liam könnyen teremt kapcsolatot a nézővel, amely egy másik szintre emeli a mozit. Tény, hogy ebben a filmben nincs sok időd megismerni a szereplőt, mielőtt elszabadul a pokol. Ezért volt szükségünk egy olyan emberre, aki gyorsan megszeretteti a főszereplőt, és magához láncolja a nézőt. Tudtam, hogy Liam hozza ezt a karaktert, van jelenléte a vásznon. Bármit is mond színészként, Te hiszel neki.

Ennyi okfejtés után, nem kérdéses a film sikere.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmfreaks.blog.hu/api/trackback/id/tr562679337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása