Tudtad-e, hogy a sármőr magánnyomozót alakító Stacey Keach miért hord mindig bajuszt? A válasz egyszerű. A nyúlszáj (keilognátopalatoszkízis) nevű születési rendellenesség miatt, ami őt sem kerülte el. Azóta plasztikai műtétet is végrehajtottak a felső ajkán, de a színész jobbnak látta, ha sűrű bajusz keretezi az operált területet. Hiúsági faktor, filmszerepek, 1-1. Joaquin Phoenixnek bejött.

A Mike Hammer sorozat számomra alapmű.


A tragikus sorsú Heath Ledger egyik alkalommal azt nyilatkozta a legújabb Batman film kapcsán, hogy Joker megformálása több volt, mint embert próbáló feladat. A színész ilyenkor a karakterrel kel és fekszik. Hasonló módon próbál meg gondolkodni, allűrök, kéz, és fejtartás, arcjáték, habitus, beszéd. Egyszóval átlényegül. Ledger a Joker szerepre gyakorlolt "new deal-jével" valami egészen mást tálalt fel a vászonra, ami 2008-ban mindent, és mindenkit lesöpört a porondról. A fiatal színész a forgatási munkálatok végén úgy érezte, hogy a lelkéből egy darab kiégett a szerep hatására. Apró mellékhatás, amely nem tett jót Ledger egészségi állapotának. Utolsó filmjét a Doctor Parnassust már nem fejezhette be, animáció játszotta el helyette az utolsó kockákat. 28 évesen, furcsa körülmények közt, otthonában érte a halál.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmfreaks.blog.hu/api/trackback/id/tr372668053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása