Az 1933-ban alakított Filmszínész Céh, rövid nevén SAG adja át minden évben 1995-től az elismerést azon tagoknak, akik az év legjobb alakítását nyújtották a vásznon. A szavazást elég nagy merítés segítségével végzik, mivel a több, mint 139.000 tagot tömörítő únió 4200 véletlenszerűen kiválasztott megbízottja szavaz a jelöltekről és a díjazottakról. Így mondhatjuk, hogy az általuk alapított díjat adják maguknak.
Az Akadémia díjához hasonlóan ez is emberalakot formáz, aki két maszkot tart kezében, a tragédia és a komédia kettősségét.
Az elismertek az idei évben a korábban beszámolt tarolások fényében szinte semmit sem változtak. A legjobb film A király beszéde, a legjobb filmszínész Colin Firth, a legjobb női alakítás pedig ismét Natalie Portmané lett. A mellékszereplők sem hoztak újat, mivel A harcos Bale Leo nyerő párosa itt is vitte a "bankot".
A legjobb sorozat a Gengszterkorzó, és a legjobb férfi sorozatszínész ismét a furcsa fogazatú Steve Buscemi.
A legjobb női sorozatszínész dráma kategóriában változott egy picit, mivel itt Julianna Margulies kapta a pici bronz színészt, csakis a férje védelmében! Az már meglepőbb adat, hogy a Globe győztes Katey Sagalt nem is jelölték a kategóriában. A Glee ezúttal a sztárok nem leszünk kategóriába kapott besorolást. A Globeról 3 díjat jegyző komédiás sorozat üres kézzel volt kénytelen távozni az átadóról, pedig három kategóriában is az esélyesek között szerepelt.
Némi izgalom vegyült a papírformába és ez jó. Jön a BAFTA, az Oscar és az Arany Málna.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmfreaks.blog.hu/api/trackback/id/tr142632587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása