Túl vagyunk a negyedik részen is, ezt is megértük. Így is kezdhetném az írásom, aztán meg úgy is, hogy akkor most mi van? Alice kalandjainak még mindig nincs vége. A harmadik rész végén erősen sejtettük, hogy a klónok hadserege be fogja venni Tokió városának bunker szegmensét, de azt álmomban sem gondoltam voltam, hogy a főcímmel együtt ez nem lesz több, mint a film első 15 perce! Gyakorlatilag az új epizód ezután kezdődik. Az erősen militarizált női hadserege megszállja az Umbrella japán főhadiszállását, mindenkit halálra mészárolnak, majd a főgonosz, repülőgéppel menekülve egyetlen gombnyomással repíti levegőbe az egész kócerájt. Mindezek után az igazi Alice, akit csak a frizurájáról lehet megkülönböztetni többi harcostársától, és aki furmányosan elrejtőzött pont azon a repülőgépen, megverekszik az antihőssel, aki csúnyán befecskendez neki egy szérumot, ami közömbösíti a T vírus pozitív tulajdonságait a vérében. /Mókás, ahogyan animáció szemlélteti a vírusok harcát a szérummal, amiben az antitestek ide- oda ráncigálják „szegény” T-t./ Miután mindenki jól végezte személyre szabott dolgát, belecsapódnak egy, a légifolyosóban éktelenkedő hegyoldalba. Szerencsére Alice talpra esett lány, így a frontális becsapódást követően angolosan sétál ki a jármű roncsai közül. Némi kormon kívül látszólag semmi sem csorbította toalettjét.

 

A következő uticél a mesebeli város Arcadia, ahol minden túlélő fellélegezhet. Alice ide repül egymotoros kisgépén, amit lehet, hogy az előző gép roncsaiból épített egy csavarhúzó segítségével. Később kiderül, hogy a kanadai Arcadia csak egy rét emberek és remény nélkül. Itt találkozik Alice a harmadik részből megismert Claire-el, akit igencsak paprikás hangulatban talál főhősünk, ám gyorsan lecsillapítja őt egy jól irányzott mellrúgással. A perpatvar elsimítása után jöjjön egy repülőút végig a nyugati parton egészen az angyalok városáig. Los Angelesben akad még pár túlélő, akik szeretnének eljutni Arcadiara, amin a vak is látja a távolból, hogy nem sziget vagy város ez kérem, hanem egy tanker hajó. Segítségükre lesz Wentworth Miller, aki cellából zárkába esett. Öldöklő csaták árán sikerre viszik elhatározásukat, és eljutnak a nyílt vízen át a tankerig. Arra nem jöttem rá, hogy a polip arcú zombik, és a Silent Hill góleme, aki kardját húsklopfoló bárdra cserélte a film kedvéért, hogy került ide. Továbbá az sem tiszta, hogy a túlélők maroknyi csapata miért írtja egymást egy 6 milliárd zombiból álló kolónia kellős közepén. Szeszélyesen legyintünk, ennél több meglepetés már úgysem érhet minket ebben a „csúcsmoziban”. Aztán de. A tanker az Umbrella csalija, ahol több mint 2000 élő emberen végez kísérleteket a főgonosz, aki halott és élvezi. Kisebb csetepaté árán újra megölik a főgonoszt, aki ismét nem hal meg. Ördögi terve, hogy a bunker után a tankert is a levegőbe repíti. Szerencsére Alice tanult a múltkori esetből, így a termonukleáris bombát egyszerűen leemeli a falról, és furmányosan a hangárban álló 100 repülőgép egyikébe rejti, hátha elmenekül a meghalt rosszfiú, és pont azt a gépet pécézi ki magának, amiben a bomba van. Na tessék, pont azt.

Az impozáns tűzijátékot követően a túlélők elővánszorognak a fedélzetre. A 2000 fehérruhás kísérleti alany legalább 200-nak tűnik a nagy kékség kellős közepén. Alice diadalittasan új szöveget diktál az éter hullámaiba, aminek jutalma a tankert körülrajzó Umbrella zsoldosok gépeinek fekete fellege.

Végső párbeszéd:

-         Ez meg mi?

-         Nagy baj.

Snitt. Vége.   

Frappánsabb lezárást én sem tudtam volna kitalálni. Az egész filmet ez jellemzi, nagy baj. 

Gondoltam felteszek néhány nyomasztó kérdést, mint például, hogy lehet egyszerűen leemelni a falról egy fél várost eltűntető bombát? Miért nem engedik az alkotók, hogy ennek a történetnek vége legyen? Mit keresnek a polip arcú zombik Los Angelesben? Aztán elment a kedvem az egésztől.

 

Értékelés: 10/6 pont. Nem láttad a filmet? Sebaj, ne is nézd meg!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmfreaks.blog.hu/api/trackback/id/tr392454807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása