Igen tudom, kicsit eleresztettük a gyeplőt mostanság, és ez látszik is az olvasói statisztikákon. Kevesebben böngésztek ránk, aminek érthető oka a posztok drámai megritkulása. Semmi vész, az anyag nem vész el csak átalakul. Kevesebb, de egyedibb, és minőségibb bejegyzésekre fogunk törekedni. Becsszó!


A heti premierek háza táján is van miről beszámolni, annak ellenére, hogy a júniusi hónap nem bombázott agyon minket filmhegyekkel, de akad azért új a nap alatt három produkció formájában is, amelyek közül elsőként a Super 8 kap helyet a bejegyzésben. Spielberg mester ismét beült a produceri székbe, és J.J. Abramsal (Star Trek) összefogva alkottak valami szépet. A film gyerekekről szól, akik váratlanul lesznek nagy dolgok részesei. Spielberg legkedvesebb gyermekkori társa a szuper nyolcas ismét rögzít, hogy természetfeletti erőknek legyen szemtanúja egy felbolydult kisvárosban valamikor a 70-es évek elején. A srácok, a kaland, és az új E.T. már a moziban van. Az 50 milliós költségvetés jelen pillanatban 94,5 milliónál tart laza másfél hét alatt. Majd pont egy Spielberg film lesz veszteséges. Na azt már nem!

IMDb: 7,9
Rotten Tomatoes: 82%

Kellemes nyári nosztalgia elképesztő effektekkel, és mély érzelmi töltettel.

Június 17-én csapott le Popper Úr, és az ő pingvinhada a mozikra. Mark S. Waters rendező eddig limonádé, de szerethető vígjátékokat gyártott, amelyek elég sikeresnek bizonyultak ahhoz, hogy a gyerekeknek szóló műfajba is beleüsse a csőrét. Nem értem a Jim Carrey, és a Táncoló talpak összjátékát, de biztos bennem van a hiba, mert kinőttem egy filmből, ahol egy nagyvárosi pasas pingvinekkel lakik egy felhőkarcoló tetején. A mozi nem volt olcsó, Jim megkérte az árát. 55 milliós büdzsé, 19 milliós bevétel, eddig.


IMDb: 5,7
Rotten Tomatoes: 46%

Carrey erőlködik, hogy vicces legyen, de nagyon nem megy neki.

A pingvinek után valami egészen más cucc akadt a kezünkbe még ugyanezen a júniusi napon. Egy film, amelyet már jó pár ezer (millió?) fanatikus várt Amerika szerte. A Lámpás. A Thort is hatalmas várakozás előzte meg, akárcsak az Emeráld Lovagok újdonsült tagját, akit Ryan Reynolds személyesített meg testhezálló zöld munkaruhájában. Cél a gonosz legyőzése, és a béke fenntartása az univerzum e szegletén. Valami azonban meghibásozhatott a gyűrűben, mivel a 200 milliós büdzsével összeszerelt gólem 53 milliós nyitóval kezdett, és jelen pillanatban 75 millió dolláron áll. Ha sürgősen nem kezd egetverő szárnyalásba a produkció, akkor itt méretes bukta várható. Mondjuk a rendezőt, Martin Campbellt nem kell félteni. Rendezett ő pár Bond, és Zorro filmet, amik szépen bejöttek, de a legutolsó filmje Mel Gibsonnal csúnya buktává sülte ki magát. Ez volt a rendkívüli adrenalin bombával induló Edge of Darkness, amely 5 perc után lelőtte a poént.

IMDb: 6,3
Rotten Tomatoes: 25%

Túlmenedzselt, gyenge forgatókönyves fogásokkal apelláló mozi. Pazarló költségvetéssel.

Régebbi premierturmix:

A legnagyobb hír, hogy a Karib tenger kalózai 4. bekerült az elitek 10-es klubjába, azaz abba a szűk filmrétegbe, amely a legtöbb dollárt fialta a világon a készítők számára. A lista ugyan 100-as lélekszámú, de az első 10 helyezett úgyis a legizgalmasabb mindenki számára. Jelen pillanatban 956,7 millió dollár az aktuális állás, amivel Sparrow a legutolsó Potter mozit utasította maga mögé pár millió dollárral. A listában szerepel még a széria második, és harmadik része is, ami több mint megtisztelő lehet a kincsre éhes kalózok számára. Az Avatar, és a Titanic bevehetetlen bástya, de az 1 milliárd dollár, és a vele járó hetedik hely karnyújtásnyira van. Az élbolyban csak ez a film szerepel, amit jelen pillanatban is játszanak még a mozik!
Nagy dádát kapott a Másnaposok 2. mégis bejött a figura. A 80 milliós mozi menetel az 500 milliós bevételi határ felé annak ellenére, hogy jóval brutálisabb, undorítóbb, és groteszkebb lett, mint az első rész. Humoros részeket csak nyomokban tartalmaz. Isten hozott Bangkokban!
Az új X mozi számomra megfejthetetlen rejtély. Mindenki dicsérte, és valóban. A legkomplexebb, és legátfogóbb epizód a franchise életében, amit láttam. Egyetlen hibája, hogy mindent megmagyaráz egy füst alatt a néző számára. Töménynek tömény, de mi ezt szeretjük. Bacon eszményi főgonosz, még a Farkassal eljátszott belső poén epikus. Ennek ellenére a film megtorpant az ötös fogat sereghajtó szerepében a maga 285 milliós bevételével. Nem értem miért nem működik a képlet…

A bejegyzés trackback címe:

https://filmfreaks.blog.hu/api/trackback/id/tr773004322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása