A szakmai csapat:
              

            
Az Országos Diákzsűri által díjazott filmek listája


Nagyjátékfilm

Fődíj
- Dyga Zsombor: Utolér
Az ébredező magyar bűnügyi műfajok irányadó alkotása. Magabiztosságával és igényességével kiemelkedő filmje volt a mezőnynek. Nem utolsó sorban pedig, a passzivitáshoz szokott magyar néző kimozdításában és figyelemre kényszerítésében is élen jár.


Különdíj
- Miklauzic Bence: A zöld sárkány gyermekei
Bájos és szerethető, szórakoztató, mégis színvonalas film. A kidolgozott karakterek remek színészi tolmácsolásban elevenednek meg. Mindezt letisztult szerkezet rendezi kerek egésszé.


Dokumentumfilm

Fődíj
- Jelenczki István: A hatalom cinizmusa

 Erős szerkesztésével bizonyítja, hogy a monumentális játékidő mögött rejlő, feszültséggel teli történet bemutatható a történtek visszaemlékezéseken alapuló bemutatásával. A film témájában és elkészítésében kivételes módon találkozott egymással a főhős és a rendező elkötelezettsége és megszállottsága.

Különdíj
- Györffy Szabolcs: Kodály-generációk
A film kifejezetten szórakoztató és humorral árnyalt hangvétellel ábrázol egy generációs ellentétet, és mutat rá egy zeneművészeti oktatás eredményének lehetséges továbbvitelére. Kérdéseivel körbejár, de továbbenged, a nézőre bízva a válaszadást.


Kisjátékfilm

Fődíj
- Prikler Mátyás: Köszönöm, jól
Nyomasztóan realisztikus, dokumentarista film az elmúlásról, a hátrahagyatottságról és az önző kapzsiságról. Nyers képi világgal, kézikamerával vezet be egy idős ember életébe, hogy öregségről, frusztrációkról és magányról meséljen, ám végül egy egész család történetébe enged bepillantást.

Különdíj
- Simonyi Balázs: Finale
Simonyi Balázs filmje teszi fel a habot a rövidfilm tortára. Frappáns és okos humorú szösszenet, ami tisztában van a játékfilm nevében rejlő játék fogalmával.

A legígéretesebb fiatal tehetség díja
- Reisz Gábor: Külalak
Fiatalos, könnyed mégis érett film a felnőtté válás dilemmáiról. Egy ember kétségei még soha nem tűntek ilyen viccesnek/okosnak.


TV-film

Fődíj
 - Babos Tamás: Fehér nyíl
Az idei Filmszemlén a Diákzsűri fődíját TV film kategóriában a Fehér nyíl című alkotás nyerte. Babos Tamás első rendezésének homogén egysége, finom humora, tökéletes aránykezelése, túlzásoktól és filmes formanyelvi kliséktől mentes hiteles valóságábrázolása, valamint a magával ragadó atmoszférateremtés eredményezett egyöntetű véleményt a zsűri tagjai között.

Különdíj
 - Török Ferenc: Apacsok
Török Ferenc Apacsok című alkotásának ítéljük idén a különdíjat, honorálva a témaválasztás újszerűségét és a forgatókönyv jó érzékkel kibontakoztatott dinamizmusát, valamint Szervét Tibor és Csomós Mari színészi játékának folyamatosan magas szintű kifejezőerejét.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmfreaks.blog.hu/api/trackback/id/tr342944229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása