Új trónkövetelő, meglepő beugrósok, tovább erősödő blockbusterek, és romantikus limonádék premiere volt az elmúlt hétnek vége. Lássuk csak.


A Thor átvette a listavezető szerepet a Fast Five akciómozijától, és több mint 34,5 milliót rántott össze a pénztáraknál nyugaton, amivel senki és semmi nem tudott múlt hét végén lépést tartani. A bevétel ugyan jelentős mértékben elmarad (47,5%) az előző hetitől, ám kárpótolja az alkotókat a tudat, hogy az erősen mesevilágosra sikeredett isteni színjáték már 344 millió felett jár a bevételi skálán. Ez ugye majd 98 millával több mint egy hete. Eleddig még az Avengers sorozat négy eddigi eleméből (Ironman 1-2., Hulk, Thor) a Thor az utolsó, de jó eséllyel fogja a Hulkot beelőzni Amerika szerte a produkció talán egy héten belül. A bevételi rekordot már rég meghaladta a nagy zöld ember ellenében, ám a Vasember részekre még igencsak gyúrni kell.
A héten a Universal robbantott bankot a Bridesmaids R kategóriás komédiájával, amely 24,4-es nyitó mellett 32,5 millióba került a stúdiónak. A célcsoport a Szex és New York óta változatlan, ám a rendező Paul Feig második próbálkozásában, némi produceri ráhatással (Judd Apatow), a filmbe csempészett egy kis Másnaposok bájt, úgy csajos módra. Meglepő siker lehet belőle, amely a képzeletbeli trón harmadik fokára nyomta le Justin Lin legújabb iram moziját.

IMDb: 7,0
Rotten Tomatoes: 89%

Meglepően jó kritikák, szuper gegek, egyedi karakterek egy női vonalvezetésű komédiában, amely mindenkit kiránt a skatulyából.

Fast Five: Autósnak autós, agyatlannak agyatlan, de a „car racing” kategóriához annyi köze van, mint kurvának ahhoz a bizonyos jámborsághoz. Ettől függetlenül a sorozat legsikeresebb darabja még mindig vonzza a rajongók ezreit a moziba be. Múlt heti mérleg 19 millió felett, csak Amerikában, külföld ennek többszöröse. 1 hét alatt a mozi bevétele 109 millió! dollárt duzzadt. Mielőtt láttam volna, azt mondtam tuti lesz folytatás. Miután láttam 101%-ig vagyok biztos benne. Nem kérdés a fejős klónozása egy hatos erejéig.
Másik premieresünk a limonádén túl a Screengems üdvöskéje, a harcos hittérítő, a Priest volt, ami 14,5 milliós nyitót produkált a 60-as gyártási költségvetés mellé. Hozzáadva a külföldi erőket, jelenleg 20 millió az aktuális statisztika, amely gyaníthatóan nem fog egeket rengetni az elkövetkezendő hetekben. Hiába a zéró korhatár, és a csalafinta premier időpont, valamint Bettany ájtatos arckifejezése, az emberek nem úgy kajálták az animált vámpírsztorit, mint ahogyan azt a Sony szerette volna. Továbbá hatalmas baklövés, hogy egy koreai képregényen alapuló sokmilliós filmet pont abban az országban nem tudnak belökni a piacra, ahol annak idején az egész történet elkezdődött némi papírral, és tintával. Mindegy, ez van sajna. Nálunk majd június elején landol a produkció.
IMDb: 5,5
Rotten Tomatoes: 18%

Állítólag stílusos alkotás lehetne a maga nemében, ha nem fulladna bele az unalomig ismételt horror, sci-fi, és akció klisék tengerébe.

A korábbi két premieres komédia, a Jumping The Broom, és a Something Borrowed hasonló tüneteket produkált, mivel Amerika-i bevételeik csak pár százezer dollár különbséggel 7 millión kötöttek ki az elmúlt hét folyamán. A vicces az, hogy az összbevételek között is minimális eltérés mutatkozik, ahol az előbbi mozi 10 milliót hozott, és nevet, mert 6,6 milliós gyártási költségvetés mellett 26 milliónál járnak, még az utóbbi romantikus szösszenet 11 milliójával 28 felett mozog, de a gyártási számok jóval magasabb (35 millió) értéket mutatnak. Picit savanyú a szőlő. Ezek után nem kérdés, hogy melyik lett az igazi befutó.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmfreaks.blog.hu/api/trackback/id/tr622909059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása