Május 13-án pénteken debütál Scott Stewart rendező új filmje A pap. A rendező első komoly mozija a 2010-es légió volt, ahol Mihály arkangyal szerepét az a Paul Bettany játszotta, aki a most premierező dark fantasy egyszemélyes igazságosztója, és címszereplője is egyben. Nem meglepő az egybeesés, mivel a 2006-os The Da Vinci Code hitbuzgó Silasát is ő formálta meg. Mondhatjuk otthonosan mozog ebben a környezetben.
 


A Föld népei ebben a mesében nem egymással, hanem ocsmány szörnyek hadával próbálta meg felvenni a versenyt évszázadokon keresztül, mindhiába. A túlélők maroknyi csapata a jövőben hatalmas metropoliszokba kényszerült, ahol az emberek egymás hegyén- hátán élnek a mocsokban, és a reménytelenségben.
A film az úgynevezett vámpírszerű lényeket ostoba mutánsokként ábrázolja, akik ellen csak az "egyház" elit bérgyilkosai vehetik fel eredményesen a harcot. Persze itt is közbeszól az úgynevezett bürokrácia, és a vakbuzgó infantilizmus, amely veszélybe sodorja a megfogyatkozott emberei populációt. Szerencsére a pap kezébe veszi a dolgokat.



Szerencsére a rosszfiúk oldalát okos kreatúrák is erősítik Black Hat, alias Karl Urban személyében. Már most szeretjük a kalapos fickót.

Azon már meg sem lepődöm, hogy PG-13 besorolást kapott. Lassan a Fűrész következő epizódját is óvodásokkal együtt nézed majd a moziban.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmfreaks.blog.hu/api/trackback/id/tr542821312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása