Előzmények itt.

Rango (március 4. – büdzsé: 135 millió dollár)

A westernhős kaméleon tovább folytatja impozáns menetelését a számok világában, mivel egy hét leforgása alatt 61,8 millió dollárral van beljebb, mint március 21-én volt. Most már elmondhatjuk, hogy az új animációs western profitot termel a cégnek. Jelenleg 201,5 a bűvös szám.
The Adjustment Bureau (március 4. – büdzsé: 50,2 millió dollár)
A politikai dráma szekció is  tovább erősödött  az elmúlt hét során, ahol a kölyökképű Matt Damon még mindig behozza a népeket a moziba. 21,9 milliós heti bevételével George Nolfi mozija most közel 94,4 milliónál horgonyoz.
Battle: Los Angeles (március 11. – büdzsé 70 millió dollár)
A felemás fanyalgást kapó látványelemekben dúskáló alien mozi eszeveszett szárnyalásba kezdett, mivel a 35,5 millió dolláros nyitányát követően már 151,8 millió az aktuális mutató. Ezzel már duplázott, és borítékolható a kasszasiker egy olyan filmnél, ahol a CGI csúnyán lenyomta a szkriptet.
Mars Needs Moms! (március 11. – büdzsé 150 millió dollár)
Két dudás egy csárdában, tartja a mondás. Ennek levét issza az anyagyűjtő animációs akció a Buena Vista gondozásában, akit a sheriff hüllő egyetlen rúgással ütött ki a nyeregből. Nem volt jó az időzítés, és nekem groteszk figurák a marslakócskák. Már most óriási buktát rebesgetnek a hónap legdrágább, és egyben legkevesebbet termelő mozija körül, amely jelen pillanatban 33,2 millión stagnál. Hogy lesz ebből legalább 300 millió?
Limitless (március 18. – büdzsé: 27 millió dollár)
Bradley Cooper a Másnaposok után megint jó lóra tett. A tudattágító moziban szép lehetőségek rejlenek, amire De Niro ügyeskedő karaktere csak rátesz. Képes egy pirula uralni a világot? Ezt nem tudom, de az elmúlt napok során a film többet kaszált (34 millió), mint a gyártási költségek. Itt is érik a blockbuster bombája. Mutató: 53 millió dollár.
The Lincoln Lawyer (március 18. – büdzsé: 40 millió dollár)
Matthew McConaughey menthetetlenül öregszik, de a Lincoln hátsó ülésén praktizáló hidegvérű ügyvéd mindent megtesz, hogy fiatal védencét kirángassa a szószból. A film megfejelte a 13,4-es nyitót több mint 16 millió dollárral, és a jogi dráma most 29,8-on várja a másodfokot.
The Beaver (március 23. – becsült büdzsé:  19 millió dollár)
A mozi premierjét a forgalmazó Summit Entertainment áttolta május 6-ra. Jó kérdés, mi a váltás oka egy olyan moziban, ahol Mel Gibson kiégett családapát játszik, és úgy tűnik nincs kiút az apátiából egészen addig a pontig, amíg főhősünk nem talál egy magára hagyott hód kesztyűbábot. Innen beindulnak az események, és Gibson új erőre kap a bábozástól, amely segít neki átlendülni a holtponton, hogy újra apa, férj, és sikeres üzletember lehessen. A filmet Jodie Foster rendezte, és ő játssza Mel feleségét is a családi drámában, amely a tavasz egyik meglepetése lehet bizarr volta ellenére.
Sucker Punch (március 25. – büdzsé: 82 millió dollár)
A hónap legjobban várt, és legnagyobb indulatokat, érzelmeket kiváltott CGI szürreális talmi valóságdoboza, ahol dögös tini csajok vágnak haza álmukban géppuskás szamurájokat, és steampunknak titulált világháborús zombi katonákat.
Zack Snyder filmje megosztotta a rosszul, és a nagyon rosszul kritizáló kritikusok táborát. A film egész türhető 25,5 milliós egyenleget könyvelhet el az első hétvége fényében. Aki szereti a fake fantasyt némi eyecandyvel, és creature feature-el nyakon csattintva, az rohanjon el, és vegyen jegyet rá mihamarabb!
Álmunkban harcolunk, ez nem olyan Mátrixos?
IMDb: 6,8
Rotten Tomatoes: 21%

A bejegyzés trackback címe:

https://filmfreaks.blog.hu/api/trackback/id/tr492782024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.03.30. 13:58:03

Azért illene tisztázni, hogy mi a kasszasiker. Pl. Az arany iránytű hiába hozott jól külföldön, ettől még senki nem tekint rá kasszasikerként, mert csúnyán megbukott Amerikában és ezért is nem jön a folytatás. A Battle Los Angeles eredménye szerintem csalódás, Amerikában legalább egy százast vártak tőle, de nem fogja elérni. A film 70 millába került, most 150 körül jár, ez közel sem kasszasiker.
Nem kötekedni akarok, de ez is egyéni megítélés kérdése, mint a blockbuster:)
A Mars Needs Mom esetében pedig nem az időzítéssel volt a gond. Ha erről lett volna szó, akkor még nyithatott volna jobban is, de egyáltalán nem érdekelt senkit az animációs film.
A Rango meg még messze áll attól, hogy profitot termeljen. Elég csak az 55 %-ra gondolni, meg ugye a 135 millió mellett meg még ott van a marketing is.
Ebből csak DVD-n jön profit.
Nem vagyok egy box office gurur, csak mondom:)

filmfreak paul · http://filmfreaks.blog.hu 2011.03.30. 15:01:43

@koimbra: Jössz ide nekem trollkodni.:) Valóban más a megítélése annak, mi kasszasiker, és mi nem. Nekem szubjektív megítélés alá esik, szerintem az. Nem jelenti, hogy nekem van igazam, én így gondolom. Lehet, hogy nem hoz Amerikában egy százast, de külföldön 300-at, akkor otthon bukó, de külföldön már blockbuster. El lehetne vitatkozni azon, hogy a tyúk volt e előbb vagy az a bizonyos tojás.

filmfreak paul · http://filmfreaks.blog.hu 2011.03.30. 15:05:07

Az a baj, hogy csak sötétben tapogatódzik mindenki, aki nincs a tűzhöz közel, hiszen sosem fogjuk tudni a pontos százalékokat, és a marketing költségek számszerűsített nagyságát. Ha minden összejön, akkor később testközelből is lesznek információim.:)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.03.30. 18:17:02

@filmfreak paul: A trollkodás szerintem nem ez, hanem mikor beszólnak és nem szépen. Erről is más a meglátásunk ezek szerint. Bocsánat.

filmfreak paul · http://filmfreaks.blog.hu 2011.03.31. 11:41:52

@koimbra: fel ne kapd a vizet, azért írtam szmájlival a dolgot. Én örülök, hogy megosztod velem a személyes tapasztalataidat, mivel elsődlegesen ez lenne az oldal célja, hogy diskuráljunk, vitázzunk a feldobott posztokról, persze értelmes módon.
süti beállítások módosítása