A legnagyobb filmes elismerés, az Oscar átadó előestélyén szokták osztani a legnépszerűtlenebb díjakat Hollywoodban, ami az Arany Málna elnevezést kapta. A díjat citrom néven is emlegetik a szakmában, és a legrosszabbnak ítélt filmes alkotások, alkotók, és színészek kapják az Arany Málna Díj Alapítvány kuratóriumi tagjaitól. 1980-ban alapították, és az első átadó 1981. március 31-én volt John Wilson ötletgazda házának nappalijában.
A Málna életében az átadó szó csak egy névleges formája annak, ami valójában történik a ceremónián. Eddig körülbelül 5 alkalommal volt tényleges díjkiosztó mivel a nyertesek sosem rohantak átvenni az öt dolcsit érő műanyag málnát a szervezőktől.
Ben Affleck 2004-ben három filmjéért (Fenegyerek, Gigli, A felejtés bére) is megkapta az elismerést, amit a Larry King showban át is adtak neki. Nem volt rest élőben széttörni a kis szobrokat. A felaprított maradványért annyi pénzt ajánlottak az e-Bayen, amivel a későbbi évek terembérleti díjait tudta fedezni az alapítvány.
Idén a megszokott 9 kategória mellett a Legrosszabb 3D mozi díját is kiosztották.



Lássuk a nyerteseket:

- Legrosszabb film: Az utolsó léghajlító (Paramount Pictures)

- Legrosszabb színész: Aston Kutcher (Killers, Valentine's Day)

- Legrosszabb színésznő: A Szex és New York 2. négy gráciája együtt

- Legrosszabb mellészereplő színész: Jackson Rathbone (Az utolsó léghajlító, Alkonyat: Eclipse)

- Legrosszabb mellékszereplő színésznő: Jessica Alba (The Killer Inside Me, Little Fockers, Machete és Valentine’s Day)

- Legrosszabb 3D alkotás: Az utolsó léghajlító

- Legrosszabb együttes színészi játék: A Szex és New York 2. teljes csapata

- Legrosszabb rendező: M. Night Shyamalan (Az utolsó léghajlító)

- Legrosszabb forgatókönyv: Az utolsó léghajlító (M. Night Shyamalan)

- Legrosszabb adaptáció, folytatás: Szex és New York 2. (Warner Bros.)


Jó látni mennyire rákattantak Az utolsó léghajlító mozira a málnás kritikusok, akik 5 kategóriában is díjazták közvetlenül, közvetett módon ezt a produkciót. A másik nagy nyertes/vesztes a Szex és New York 2. lánybandája, és maga a film, amelynek az első részét sem láttam, és biztos, hogy a második díjesős epizódot is kihagyom.

Kíváncsi leszek, hogy mennyien veszik majd át a díjat, és arra is, hogy Shyamalan hogyan jut túl ezen a spirituális válságon.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmfreaks.blog.hu/api/trackback/id/tr752694114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása