Tudtad-e, hogy Jamie Foxx a Ray forgatásán mennyi munkát pumpált bele a zenész karakterének megformálásába? Állítólag egy héten keresztül élt bekötött szemmel "vak életet" a mindennapokban, hogy kialakuljon nála olyan testkontroll, ami a világtalan embereket is jellemzi. A visszazökkenés sem volt egyszerű, mivel napogik félhomályban dolgozott, hogy szeme újra megszokja a körülötte lévő világ fényeit. Megérte, Oscart hozott.

Az ominózus házrobbantós jelenetre bizonyára emlékeztek még az Indul a bakterház című filmből. Ez volt az alkotás úgymond lezáró akkordja, amikor a konyhai csetepaté hevében összeroskad a vályogból tapasztott bakterlak. Azt viszont kevesen tudják, hogy volt egy jel, amire a stáb a levegőbe repíti a kiszolgált épületet. Ez a jel Koltai Róbert, alias Szabó bakter kivonulása a konyhából. Nos ez nem úgy sikerült, ahogyan azt eltervezték. Történt ugyanis, hogy Regős Bendegúz olyan erővel találta szemen a bakter urat egy nagyobbra nőt szilvás gombóccal, hogy az fájdalmában kimenekült a helyiségből. Így a forgatócsoport előbb durrantotta a "tüzijátékot". Szerencsére sérülés nem történt, még Sanyi a ló is túlélte a forgatást.

Ehhez kapcsolódik egy Koltai aranyköpés, aki sajátos castinggal segítette Bendegúz megfelelő kiválasztását. Szóltak az arra ténfergő kisfiúnak, hogy szaladjon oda Mihályfy Sándor rendező bácsihoz, és rúgja jól fenékbe. Gondolták ugyse meri. Olvasztó Imre nem hezitált, futott és rúgott. Koltaiék pedig megtalálták Regős Bendegúzt. A mai napig nem folytatták a remekművet, mert hol találnának még egy Olvasztó Imit?

Az biztos, hogy a film mára kultikussá vált, és Olvasztó Imre felszabadult játéka a magyar filmtörténelem egyik legjobbja a mai napig.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmfreaks.blog.hu/api/trackback/id/tr732598576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása