Tudtad-e, hogy az Avatar olyan monumentálisra sikeredett, hogy még betegséget is neveztek el róla? Avatar betegségnek mondjuk, mondják azt az állapotot, amikor a film megnézése után a látványvilág olyan benyomást gyakorol az alanyra, hogy a körülötte lévő világot csupán silány, színtelen képmásnak tekinti. Főleg az Új Világban ütötte fel fejét a "kór", ahol külön fórumok jöttek létre azért, hogy a mentális problémáktól szenvedőket gyógyítani tudják. Sokan öngyilkosok akartak lenni, hogy haláluk után a Pandorán születhessenek újjá.
Az igazság odaát van, ahogy mondani szokás, ám egy dolog biztos. A lelkileg érzékenyebb emberek számára nem volt kedvező, hogy a film megjelenését december közepére tették. A zord és havas táj képe elrettentő volt a földöntúli bolygó arcához képest.


Tudtad-e, hogy az Ötvös Csöpi filmek fifikás öregje, akit Bánhidy László alakított, nagyon szerette a bort. Kiváltképp a fröccs vonzotta. Olyannyira, hogy a Pogány Madonna forgatásán addig nem volt hajlandó kamera előtt mutatkozni, amíg nem kapta meg az egy tálca fröccsadagját. (körülbelül 15 pohár fehérbor, szódavíz elegye 1-1 dl hígításban)
Az idős színművész még ilyen feltételek mellett is kitünő alakítást nyújtott a filmben. Igazolta őt az 5 évtizedes szakmai múlt, a 80 film és 40 tévésorozatos szerep. Sajnos azóta ő sincs közöttünk, mint ahogyan 2009-ben a mi Ötvös Csöpink is örök álomra hunyta szemeit. 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmfreaks.blog.hu/api/trackback/id/tr202561045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása