A landolást követően Royce szinte egyesült az anyafölddel. A másodperc tört része most óráknak tűnik. Szerencse, hogy kinyilt az a nyavajás ernyő, és nem fúródott a dzsungel fekete sarába, mint valami kavics.
Mikor magához tér látja, hogy egyedül van egy hatalmas és veszélyekkel teli dzsungelben. A tagjai lüktető fájdalommal tudatják, hogy még él. A fájdalom jó barát.
Sikerül talpra erőltetnie magát, felegyenesedik és körbenéz. A buja bozót csöndes és végeláthatatlan, sehol egy teremtett lélek.
Ismételten körülnéz, és jól beszívja a fullasztó páradús levegőt. Tényleg egyedül van.
Ekkor derült égből a mennydörgés, úgy csapódik be egy mexikói a semmiből. Royce értetlenül bámulja a pasast, és arra gondol, hogy ha 3 méterrel arrébb állt volna, akkor biztos, hogy menthetetlenül ráesik az ipse.
A mexikói felpattan, és a lendülettől megrészegülve kapja elő automata géppisztolyait az oldaltáskák takarásából. Ingerült, és riadt, viszket az ujja a ravaszon, az arca grimaszba torzul.
Royce csillapítani akarja, ám nem sok célt ér a szép szóval, és a nyugalomra intő kézmozdulatok komótos ritmusával.
Ám ekkor ismét váratlan esemény történik. Közéjük csapódik egy újabb "csomag". Döbbenten merednek a földön heverő, kitekeredett karú és lábú idegenre, akinek a mai napon nem volt szerencséje.

- Mi a franc ez?
- Nem nyilt ki az ernyője, feleli Royce.

A csevegős idillt a minigun sivító hangja lövi ketté. Mindenkettejükre golyók százai záporoznak egy pillanat leforgása alatt. Nincs mese, menekülőre fogják a dolgot. Gyorsan menedéket keresnek maguknak egy vaskos, szebb napokat is megélt fa tövében, amely most jó rögtönzött fedezéknek látszik a támadással szemben.
 

Ez volt az a pont, ahol láttam, hogy vegyes a társaság a rasszokat tekintve. A lövéseket látva és hallva azonnal tudtam, hogy megérkezett a ruszki is...

Nikolai vagyok, monta az orosz. Orosz terepmintás kabát, csíkos póló. Én Antal Nimród helyében még adtam volna rá egy usankat is.         

 

 

 

Miért nem tudunk kitörni a száz éves klisé várából 2010-ben?

A bejegyzés trackback címe:

https://filmfreaks.blog.hu/api/trackback/id/tr692548337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása