Érdekes összehasonlításra adnak okot a címsorban említett alkotások, hiszen mindkét film idegenes sci-fi, ami Los Angelesben játszódik. A különbség talán a megközelítés. A Skyline csapata fiatalok társaságából verődik össze, még a másik oldalt, a Battle: LA-ben a tengerészgyalogosok harca és megpróbáltatásai teszik színessé.

Korábban írtam mindkét moziról, és a várt film kategóriát a másodízben említett kapta. Itt jön a csavar a történetben!

A Skyline szép csendben, november 12-én megjelent, és alacsony költségvetésű(10 millió dollár) blockbuster mozivá avanzsált a maga 52 milliós bevételével.

A Sony viszont 2011. március 11-én készül bemutatni űrlényes moziját, amelyről csak annyi kósza hír röppent fel, hogy 100 milliós a költségvetés. Nem csodálom az expenzivitást, a címszerepben Aaron Eckhart, és Michelle Rodriguez. Élvonalbeli színészek, élvonalbeli gázsit kívánnak.
Itt van az a névleges kutya elásva. Tízszer akkora kiadással a hátuk mögött, és egy rivális mozival a nyakukon nem garantált a megtérülés. Sony-ék ezt jól tudják, és próbáltak cselezni, mely szerint levelet írtak a Skyline-t jegyző Strause fivéreknek, a kivitelező Hydraulx stúdiónak, és minden létező entitásnak, akinek valaha is köze volt az elkészült mozihoz, hogy halasszák a megjelenési dátumot, és tolják át egy későbbi időpontra, mondjuk úgy március 11. utánra.

A Strause testvérek, és a Universal sem kért az ügyeskedésből. Meg is lett az eredménye, a kasszasiker.

Fel van adva a lecke a Sonynak.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmfreaks.blog.hu/api/trackback/id/tr732543635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.01.09. 18:10:07

Az 52 milliós bevétel közel sem blockbuster. Általában a 100 milliós bevételre értik ezt. És a Skyline-t nem nevezném kasszasikernek.
A két filmet egyébként csak úgy lehet összehasonlítani, hogy sci-fi, jönnek az idegenek és el akarnak gyepálni minket. Ám a Skyline pár civil szemszögéből mutatja a dolgokat, a Battle: Los Angelesben meg katonák fognak rohangálni. Az egyik egy kisebb valami, a másik meg egy grandiózus produkció.
Nagyobb marketinget is kap. Felesleges összehasonlítani a kettőt, a Skyline bevétele miatt meg felesleges félnie a Sonynak:)

filmfreaks · http://filmfreaks.blog.hu 2011.01.10. 06:20:59

Szerintünk ha egy film 10 milliós gyártási költségéből több, mint 50 millió a bevétel az arányaiban kasszasiker. Úgyis ráépülnek még a DVD eladások, szóval abszolút pozitív a mérleg. Én filmesként ennyivel is kiegyeznék minden filmemnél.:) Lehet, hogy a B:LA grandiózus alkotás lesz, de nem biztos, hogy képes lesz olyan szorzóra, mint a Skyline. Azért az durva kontraszt, hogy egy filmnek 10x annyit kell hoznia mint a budget, és csak akkor kasszasiker. Ezt Te sem gondolod komolyan. Amúgy meg ha madártávlatból vizsgáljuk a két filmet, akkor a Sonynak ez az 52 millió körüli összeg valóban nem tétel a jövendőbeli mozijuk tekintetében, ám ha nem paráznak, akkor miért szerették volna erőteljesen, hogy a Skyline bemutatója a B:LA után legyen? Csak volt ott némi para.

filmfreaks · http://filmfreaks.blog.hu 2011.01.10. 06:23:02

Ja igen, és korántsem biztos, hogy azt kapjuk majd márciusban, amit mi szeretnénk.
süti beállítások módosítása